Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
5°C
NED.
12°C
4°C
Oceni objavo

19. REDNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE KRIŽEVCI

V četrtek, 24. avgusta je potekala 19. redna seja Občinskega sveta Občine Križevci. Občinski svet je sprejel sistemizacijo delovnih mest v vrtcu za šolsko leto 2017/2018 in soglasje za vpis nad normativi. Število zaposlenih v vrtcu ostaja nespremenjeno glede na prejšnje šolsko leto. Trenutno je v vrtec vpisanih 121 otrok, od tega 38 na novo. Otroci so razporejeni v sedem oddelkov, od tega so trije homogeni oddelki prvega starostnega obdobja, trije homogeni oddelki drugega starostnega obdobja in en kombiniran oddelek.  V kombinirani oddelek so v skladu s predpisanimi normativi v isti oddelek vključeni otroci obeh starostnih obdobij. Glede na oblikovane oddelke,  je lahko v vrtec  vključenih največ 128 otrok.

Občinski svet je sprejel sklep, da se ekonomska cena za kombinirani oddelek določi glede na starost otroka na dan 1. septembra letos. Za otroke, ki do tega dne ne bodo dopolnili starosti treh let, se bo obračunavala ekonomska cena prvega starostnega obdobja, za otroke, ki bodo na dan 1.9. že stari tri leta, pa se bo obračunavala cena drugega starostnega obdobja. Takšna cena se bo za otroka obračunavala celo šolsko leto 2017/2018.

Med drugim so se občinski svetniki seznanili tudi z revijskim poročilom o pravilnosti poslovanja občine v letu 2016. Revizijo poslovanja je opravljala revizijska hiša Loris d.o.o. iz Dravograda. Pregledali so zaključni račun proračuna 2016, delovanje kulturnih društev v občini, posamezne investicije, uskladitve glavne knjige in analitičnih knjigovodstev ter plačilne roke. Revizorji priporočajo, da se razpis za kulturna društva izvede v roku, ki je določen s pravilnikom in ne z zamikom ter da se uskladi evidenco glavne knjige in analitične evidence terjatev do kupcev, obveznosti do dobaviteljev ter terjatev in obveznosti do neposrednih uporabnikov proračuna. Na ostala pregledana področja niso bile podane nobene pripombe.

Med vprašanji in pobudami svetnikov so se pojavile zahteve po povečani kontroli tovornega prometa skozi odseke, kjer je le- ta prepovedan za tovorni promet, nadalje glede slabega pritiska vode v naselju Kokoriči, glede košnje melioracijskih jarkov, ponovno je bila izpostavljena pobuda za postavitev polnilnice za električna vozila itd.

 

 

 

Oglejte si tudi