Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-1°C
Oceni objavo

GZ Križevci na 17. Gasilskem Kongresu na Ptuju

Na Ptuju je 18. in 19. maja 2018 potekal 17. GASILSKI KONGRES. Tega veličastnega dogodka se je udeležilo 30 gasilcev naše gasilske zveze Križevci z vodstvom zveze. Ta kongres se bo zapisal v zgodovino gasilske zveze Križevci, saj je naš član, tovariš Milan Antolin že drugi mandat potrjen za podpredsednika Gasilske zveze Slovenije.
 
Tako smo se s ponosom udeležili  mogočne parade, na kateri je sodelovalo več kot 170 delegatov  in do sedaj rekordnih 4600 svečano opravljenih gasilcev s kar 850 prapori iz vse države. V času kongresa so gasilci na Mestnem trgu postavili na ogled razstavo gasilske tehnike in vozil, med katerimi je bilo vozilo PGD Stara Nova vas TAM 80A5B Letnik 1987.  

 Gasilska zveza Slovenije poveljuje poklicnim gasilcem ter več kot 162.000 prostovoljnim gasilcem.  Slovenski gasilci se na kongresu zberejo vsakih pet let, na njem preverijo stanje in izvolijo novo vodstvo ter izberejo program za naslednjih pet let.  Na kongresu GZS so delegati iz gasilskih zvez vse Slovenije za predsednika izvolili predsednika Janka Cerkvenika, za poveljnika pa Francija Petka. Naš častni predsednik GZ Križevci tovariš Milan Antolin še naprej ostaja član predsedstva Gasilske zveze Slovenije, Podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik gasilskega regijskega sveta za  Pomurje. Tako tudi tovariš Dušan Utroša ostaja član poveljstva Gasilske zveze Slovenije in poveljnik gasilskega regijskega sveta za  Pomurje.  Gasilci  naše zveze smo ponosni, da smo člani najštevilnejše, najpožrtvovalnejše in najpogumnejše slovenske organizacije.

Oglejte si tudi