Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

3. mesto ekipe prve pomoči KORK Stara Nova vas

Pod okriljem Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer je bila letos ustanovljena četrta ekipa prve pomoči, katera deluje v Krajevni Organizaciji Rdečega križa Stara Nova vas, katere predsednik je Boris Zamuda. Da je prišlo do te ustanovitve gre velika zahvala občini Križevci.
V soboto 10 .6. 2017 so se na Bogatajevih dnevih v Murski Soboti udeležili  regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Pomurske regije in zasedli 3 mesto. Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bilo preverjanje delovanja in usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v nudenju prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, ki lahko po oceni ogroženosti prizadenejo območje regije in širše države.

Regijsko preverjanje je bilo izvedeno v širšem delu centra Murske Sobote z namenom približati prvo pomoč javnosti ter obiskovalcem prikazati delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočiti preizkus znanja v reševalnih aktivnostih kot bi dejansko potekale ob množični nesreči. Potekalo je na lokacijah štirih delovnih mest oskrbeti so morali 16 poškodovancev in pokazati spretnost v nameščanju in prenosu nosil, ter uporabo UKV postaje. Na deloviščih so bile točke neurje, zabava mladine v parku ob jezeru, strela VDC in prometna nesreča. Na preverjanju je sodelovalo dvanajst ekip. Vsaka ekipa šteje 6 članov. Na delovnem mestu, ki prikazuje situacijo določene nesreče morajo člani ekipe v času 10 minut oskrbeti in nuditi prvo pomoč vsem udeležencem. Odlična ekipa maskerjev poskrbi da so situacije nesreč zelo nazorne in realistične.  

Člani ekipe so:  Zamuda Boris, Zamuda Janja, Bohanec Srečko, Lesničar Danijel, Slavič Andreja, Šteiner Monika, Žnidarič Martin, Ščavničar Sonja in Jerica Smodej Bohanec.

Oglejte si tudi