Logo MojaObčina.si

Križevci

DANES
5°C
-2°C
JUTRI
2°C
-1°C

V LOGAROVCIH SE JE ZARADI GRADNJE NOVEGA MOSTU ČEZ STARO GLOBETKO POVEČALA VARNOST V PROMETU

V nedeljo, 3. novembra 2019 je potekala slavnostna otvoritev mostu čez staro Globetko. Investitor – Občina Križevci je spomladi izvedla javno naročilo, in izbrala izvajalca – gospodarsko družbo Hermes GP d.o.o. iz Dornave, za pogodbeni znesek 119.229,60 EUR, nadzor nad investicijo pa je vršil Štefan Rajnar s.p.

Več kot 120 občanov se je zbralo na slavnostni otvoritvi, kjer je zbrane nagovoril predsednik vaškega odbora Logarovci, Jožef Babič. Nekaj besed je namenil zgodovini mostu, zahvalil se je občinskemu svetu in županu, da so predmetno investicijo uvrstili v proračun. Prav tako je besede zahtevale namenil izvajalcu in nadzorniku ter vaščanom, ki so s številnimi dobrotami pogostili obiskovalce.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je povedal, da je z izgradnjo mostu zagotovljena večja varnost v prometu, saj je cestišče na mostu sedaj širše in bolj pregledno. Občina bo za predmetno investicijo prejela 59.468,00 EUR nepovratnih sredstev iz naslova Zakona o financiranju občin.

Blagoslovitev mostu je opravil križevski župnik Štefan Vinkovič.

Trak so simbolično prerezali župan mag. Branko Belec, predsednik vaškega odbora Logarovci Jožef Babič, prvi župan občine Križevci Feliks Mavrič ter najstarejši vaščan Logarovcev Slavko Šalamun.

Program je z nastopom obogatil Žan Bogdan na frajtonarici, prireditev pa je moderirala Tjaša Štuhec.

Prvi so se čez most zapeljali oldtimerji iz Stare Gore.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi