Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
PON.
25°C
7°C
Oceni objavo

ADVENTNI VENEC, MIKLAVŽEVANJE IN PRAZNIČNA INSTALACIJA V RONDOJU NA AVTOBUSNI POSTAJI V BUČEČOVCIH

V času od 29. novembra do 10. decembra je bilo v naši vasi zelo pestro. Kulturno društvo Kajer je v okviru dejavnosti likovno kiparske sekcije in sekcije za ohranitev kulturne dediščine ob pomoči vaščanov pripravilo in uspešno izvedlo dve delavnici in tri dogodke.

Prvo delavnico smo izvedli 29. in 30. novembra. Pripravljali smo adventni venec, ki smo ga 2. decembra postavili pri vaški kapelici in na njem 3. decembra  prižgali prvo svečo.

Drugo delavnico smo izvajali 8. decembra.

Razdeljena je bila v dva dela.

V prvem delu, kjer so otroci ob pomoči in sodelovanju mentorjev pripravljali okraske za  vaško jelko, je aktivno sodelovalo 18 otrok in 7 mentorjev.

Po končani delavnici je ob 19.00 uri otroke obiskal Miklavž ter jih vse obdaril z izbranimi darili.

Drugi del delavnice so izvajali samo mentorji po končanem obisku Miklavža. Na predhodno izdelane konstrukcije snežakov so se nameščali dodatki, ki so zaokrožili njihovo končno podobo.

Svečana okrasitev jelke v rondoju na avtobusni postaji z lučkami in z izdelki delavnic ter praznična instalacija snežakov skupaj z darilnimi paketi se je dogajala 10. decembra popoldan.  Ob 17.00 uri smo ob prisotnosti številnih vaščanov in njihovih otrok svečano prižgali lučke na jelki.

 

Za izdelavo snežakov potrebnih za praznično instalacijo, so nam z donacijo večine rabljenih koles pomagali iz podjetja MTB Špica d.o.o. iz Murske Sobote in z brezplačnim peskanje struktur pred barvanjem iz podjetja MPPM d.o.o. iz Ljutomera. Obema se najlepše zahvaljujemo.

 

V celotnem dogajanju je sodelovalo 18 otrok in 16 odraslih članov društva in vaščanov Bučečovec.

Vsem udeležencem delavnic in dogodkov, vsem idejnim snovalcem in vsem, ki so prispevali svoj delež k uspešnemu vstopu v veseli december se KD Kajer iskreno zahvaljuje.

 

Besedilo: Zvonko Šijanec

Foto: Simona Šijanec

 

Oglejte si tudi