Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
12°C
5°C
Oceni objavo

UPOKOJENCI ZDRUŽENI V DRUŠTVU UPOKOJENCEV KRIŽEVCI SMO SE ZBRALI V DVORANI PGD VUČJA VAS

UPOKOJENCI ZDRUŽENI V DRUŠTVU UPOKOJENCEV KRIŽEVCI SMO SE ZBRALI V DVORANI PGD VUČJA VAS

 

Aktivno delo našega Društva upokojencev Križevci je potrebno zaključiti z občnim zborom, na katerem pregledamo svoje delo v preteklem letu. Za uspešen potek zbora in hitro prebijanje skozi točke dnevnega reda smo izvolili vodstvo zbora s predsednikom g. Dragotinom Rakušo na čelu.  Ker pa je volilno leto, je bilo potrebno izbrati  še vodstvo za naslednja štiri leta. Pod vodstvom predsednice Milice Hamler je društvo popolno delovalo tudi v preteklem letu. Seznam uspešnih akcij je predolg, da bi ga opisovali na tem mestu, so ga pa v zgoščeni obliki podali: predsednica Milica, blagajničarka Frančiška Rakuša, predsednik nadzornega odbora Anton Lovrenčič.  Prav zaradi uspešnosti dosedanjega vodstva, pa smo jih člani društva za uspehe nagradili s še enim štiriletnim mandatom. Naš zbor so pozdravili tudi gostje: župan Občine Križevci mag. Branko Belec, predsednica PPZDU MS Vijola Bertalanič, direktorica občinske uprave Občine Križevci mag. Lidija Domanjko. Zbor pa so spremljali še podžupan občine in svetniki Občine Križevci, posebno pozorno pa je dogajanje spremljal g. Bojan Rajk iz Radia Murski val za oddajo »Srebrne niti«.

Takoj po formalnem delu pa sta predsednici društva in PPZMS podelili priznanje članici Mariji Halas  za dolgoletno članstvo in delo.

Zbor pa je bil namenjen tudi materinskemu dnevu. Lepe besede ob prazniku sta prisotnim izrekla župan mag. Branko Belec in direktorica mag. Lidija Domanjko, moška predstavnika pa sta vse žene obdarila z ličnimi, ročno izdelanimi spominčki. Ker pa je na ta dan svoj rojstni dan  (ne pove se kateri!) praznovala naša članica društva Dragica Škarjot, smo ji vsi  prisotni prisrčno, tudi s pesmijo voščili »vse najboljše«. Ker gre za izredno priljubljeno, veselo, pripadno in delavno članico, si zares zasluži pozornost in pohvalo.

Pred obveznim kosilom in plesno glasbo pa so dogodek popestrile članice naše etno skupine »Veseli Prleki« z mladim harmonikarjem. Ob živi glasbi se je potem dolgo rajalo in družilo.

Obširneje pa v našem občinskem glasilu.

 

JG

Oglejte si tudi