Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Slavičev večer - Mladi so naša prihodnost

V okviru občinskega praznika so člani Kulturnega društva Križevci pri Ljutomeru tudi letos pripravili Slavičev večer s podnaslovom Mladi so naša prihodnost. Vsako leto izberejo koga iz naše občine, ki je predvsem v preteklem letu na svojem področju dosegel odmevnejše rezultate. Letos so predstavili dva dijaka 2. letnika Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, in sicer judoistko Mašo Slavinec iz Zasadov in ljubitelja matematike ter naravoslovja Filipa Zvera iz Bučečovcev, ki sta se izkazala na številnih tekmovanjih in osvojila najvišja priznanja. O obeh so posneli kratka filma, v katerih so ju prikazali v domačem okolju in okolju, na katerem blestita. O njiju so spregovorili tudi starši, prijatelji, trener in profesorica. Maša je s svojo kolegico iz judo kluba predstavila kar nekaj prijemov obrambe.
Otroci iz najstarejše skupine iz vrtca so se s svojimi vzgojiteljicami predstavili trikrat, prvič z gibalno vajo, drugič so pokazali matematično znanje na svoji stopnji, poznavanje barv, v tretjem nastopu pa so zapeli  in pokazali, kako so oglašajo različni instrumenti. Z vsakim prisrčnim nastopom so napovedali naslednjo točko programa. Vita Borovič, Lara Weis in Lucija Divjak so nastopile na violončelu in violinah in poskrbele za pravi umetniški pečat prireditvi. Proti koncu je prisotne pozdravila predsednica društva Silva Duh in spregovorila o pomenu Slavičevega večera, vrednotah ki jih je zastopal dr. Matija Slavič in njihovem pomenu v današnjem času. Spregovorila je o obeh mladih dijakih, njuni strasti in osredotočenosti na svoja interesna področja ter o pomenu podpore mladih v procesu vzgoje in izobraževanja s strani njihovih vzgojiteljev, učiteljev in trenerjev.

Kot gost večera je nastopil dr. Mitja Slavinec, državni sekretar za visoko šolstvo na ministrstvu za izobraževanje, šolstvo in šport, ki se je v svojem nagovoru prav tako dotaknil zaslug dr. Matije Slaviča in njegove zapuščine ter dosežkov obeh mladih dijakov, ju spodbudil k nadaljevanju svoje uspešne poti ter tudi druge mlade, naj študirajo in sledijo svojim sanjam.

Oglejte si tudi