Logo MojaObčina.si

Križevci

JUTRI
12°C
4°C
SOB.
1°C
-6°C
Deli
3778

35 LETNICA DELOVANJA KRIŽEVSKIH ROGISTOV

V sklopu prireditev 19. občinskega praznika Občine Križevci, je Kulturno društvo Križevski rogisti praznovalo 35 letnico delovanja.
V petek, 1. septembra so v kulturni dvorani pripravili  koncert s številnimi gosti. Na koncertu so nastopili:
Križevski rogisti, Ptujsko - ormoški rogisti, KUD Prekmurski rogisti, LPZ LD Škale, humorist Marko Kočar, Lovski rogisti ZLD Prlekija, Lovski rogisti iz Gradca, pevke ljudskih pesmi iz Vučje vasi, Božidar Štiberc na harmoniki, Turistično društvo Mala Nedelja s skečem.
Predsednik ZLD Prlekija, Gorazd Kuhar in predsednik komisije za lovsko kulturo pri LZS, Milan Tepej sta članom podelila priznanja za lovsko kulturo tretje stopnje. Priznanja so prejeli Milan Lebar, Andrej Rebernik, Bogomir Heric, Jožef Dunaj, Franc Kosi in Adolf Zupanec.
Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, ki jim je čestital za izvrstne dosežke, ki so jih dosegli v vseh letih delovanja in jim še vnaprej zaželel uspešno delo. 
Društvo ima precej mladih članov. Priznanja jim je podelil Milan Lebar.
Predstavnika Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD, enota Ljutomer), Mira Rebernik Žižek in Ivan Kuhar sta članom podelila Gallusove značke. Srebrno je prejel Andrej Rebernik, zlate značke pa so prejeli Franc Kosi, Maksimiljan Lebar in Adolf Zupanec. Častno Gallusovo značko, za več kot 35 let dela pa sta prejela Jožef Dunaj in Bogomir Heric.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!