Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Veliki mednarodni judo turnir Nagaoka 2017

 Minuli vikend se je Judo klub Komenda, pod vodstvom trenerja Boštjana Veinhandla udeležil močnega in dobro obiskanega tekmovanja Nagaoka, ki ga v Hali Tivoli že 54. organizira Judo klub Olimpija. Samo v soboto, 18.11.2017, je na tatamiju nastopilo kar 470 tekmovalcev iz 11 različnih držav. Ta dan so se borili mlajši dečki in deklice U12 in starejši dečki in deklice U14. Rumene barve Komendskega kluba so v kategoriji U12 zastopali judoisti Luka Žagar, Nika Mencigar, Angelina Pajić, Mark Jelnikar, Mark Lukšič in Luka Lukšič, v kategoriji U14 pa Alex Kešpert. 

Luka Žagar je imel v svoji kategoriji največjo konkurenco precej težjih nasprotnikov in je prvo borbo izgubil. Nadaljeval je v repasažu, kjer je do zadnjih 30 sekund vodil z dvema wazarijema, potem pa se mu je tretji met ponesrečil in se ni uspel rešiti iz nasprotnikovega prijema. 
Nika Mencigar je to leto med mlajšimi v svoji kategoriji in bo v prednosti šele naslednje leto. Poleg tega je bila za par dekagramov pretežka in je pristala v težji kategoriji kot po navadi. Angelina je imela po borbi s tekmovalko iz Slovenj gradca Zuossi poškodbo ustnice in nosu, a je kljub temu hrabro nadaljevala z borbami. V borbi za 3. mesto je bila do konca izenačena z nasprotnico, a zaradi bolečin in utrujenosti ni več zdržala in borbo izgubila s hansoku make - izključitvijo.
Zlata kolajna se je ponovno zalesketala okrog vratu Luke Lukšiča, drugi pa je bil Mark Jelnikar, ki je ponovno dobil novo motivacijo. Stopničke so tokrat za las ušle Marku Lukšiču, ki je zmagal 2 borbi potem pa v ključni borbi za 3. mesto padel. Vseeno se je uvrstil na odlično 5. mesto. Alex Kešpert je žal izgubil dve borbi, kljub dobrim nastopom.

V nedeljo, 19.11.2017 je nastopil čas za borbe starejših judoistov. Za nas je nastopila tekmovalka Tina Vavpetič. Borila se je kar v dveh kategorijah in sicer med Mlajšimi članicami, kjer je osvojila odlično 3. mesto ter med članicami, kjer se je povzpela na 2.mesto. Tina, ki trenira komaj dobro leto se je hitro povzpela v sam vrh slovenskega juda. V Judo klubu Komenda imamo sekcijo juda namenjeno tudi odraslim, kjer trenira tudi Tina. Judo vadimo rekreativno, naučimo se raznih uporabnih tehnik samoobrambe, hkrati pa omogočamo tistim, ki želijo tudi tekmovati, da se pod profesionalnim vodstvom trenerjev, v kratkem času lahko borijo in konkurirajo na državni ravni. Hitro lahko napredujejo tudi po pasovih in dosežejo svoj cilj.
Za informacije o treningih juda za odrasle se obrnite na Judo klub Komenda.

 

Oglejte si tudi