Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Šolsko državno prvenstvo v judu

V petek, 20.5.2022 je v Športnem društvu Gib Šiška potekalo Državno prvenstvo v judu za osnovne in srednje šole. Udeležili so se ga tudi judoisti Judo kluba Komenda, ki tokrat niso zastopali svojega kluba, ampak svojo šolo.

Že na začetku tekmovanja so bili navdušeni, saj je trener Boštjan Veinhandl poskrbel za dobro vzdušje na ogrevanju, ki je potekalo kar v trampolin sobi Športnega društva Gib. Motivacija, da dobro zastopajo svojo šolo je bila dobra, kljub temu da je bila konkurenca močna, saj je tekmovalo kar 204 športnikov iz 113 slovenskih šol.

Judoisti iz Kamnika in okolice so osvojili 4 kolajne in kar dva naslova državnega šolskega prvaka v judu. To sta postala Haya Veinhandl Obaid, ki je tekmovala za OŠ Komenda Moste in Žiga Pahor, ki je nastopil za OŠ Frana Albrehta Kamnik.

Druga najboljša je bila Timeja Starovasnik, ki je za OŠ Šmartno v Tuhinju osvojila naslov državne podprvakinje. Odlično se je borila tudi Taja Žgur (OŠ Preserje pri Radomljah), ki je osvojila 3. mesto.

 

Na osnovnošolskem DP so tekmovali še Karim Veinhandl, Maj Jurca in Maj Lokar Gros, ki so žal ostali brez kolajn. Prav tako se za boljšo uvrstitev ni izšlo srednješolcema Žigi Klariču in Luki Žagarju.

Oglejte si tudi