Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
8°C
-1°C
JUTRI
1°C
0°C
3383

Šest zlatih kolajn za judoiste v Gorici

V nedeljo, 17.10.2021, se je Judo klub Komenda udeležil uradnega tekmovanja za slovenski pokal, ki je potekal v sončni Novi Gorici. Natopilo je 187 tekmovalcev iz 27 klubov in 4 držav (Slovenije, Italije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine). V kategorijah U12 in U14 se je pomerilo tudi 14 tekmovalcev JK Komenda, ki so se vsi odlično borili in ekipno zasedli 2. mesto. Osvojili so 6 zlatih, 3 srebrne in 1 bronasto kolajno in z novimi točkami uvrstili mlajše dečke U12 (JK Komeneda) in mlajše deklice U12 (JK Komenda) na skupno 1. mesto v državi.

Zjutraj po uradni otvoritvi, nagovoru župana in predsednika Judo zveze Slovenije so borbe pričeli mlajši dečki in deklice U12, kjer so na najvišji stopnički stali: »nepremagljivi kamniški borec« Leon Adrović, naš novi član, ki je pokazal veliko željo po tekmovanjih in že zmaguje Pavle Ilić in še zagnani Stepan Kholodov, prvak v boksu in judu. Tretje mesto je osvojila Žana Lazić, ki je premagala soborko in prijateljico iz JK Komenda Ano Železnik, ki je končala na 5. mestu. Četrti je bil Žiga Potočar, peti pa še Teo Bizjak.

Nadaljevali smo s kategorijo starejših dečkov in deklic U14, kjer sta ponovno zmagala Haya Veinhandl Obaid in Žiga Pahor. Tokrat je z vso konkurenco pometla tudi Timeja Starovasnik, naša prva judoistka, ki je svojo pot začela na OŠ Šmartno v Tuhinju, kjer sedaj že trenira veliko mladih nadobudnežev. Vse do finalne borbe so se prebili tudi Karim Veinhandl, Kristina Videc in Taja Žgur in na koncu osvojili 2. mesto. Kljub zmagani borbi se je moral s 5. mestom zadovoljiti Maj Jurca, ki je na pravi poti, a za osvajanje medalj potrebuje še nekaj tekmovalnih izkušenj.


REZULTATI:

Leon Adrović (u12) – 1. mesto

Stepan Kholodov (u12) – 1. mesto

Pavle Ilić (u12) – 1. mesto

Žiga Pahor (u14) – 1. mesto

Haya Veinhandl Obaid (u14) – 1. mesto

Timeja Starovasnik (u14) – 1. mesto

Karim Veinhandl (u14) – 2. mesto

Taja Žgur (u14) – 2. mesto

Kristina Videc (u14) – 2. mesto

Žana Lazić (u12) – 3. mesto

Žiga Potočar (u12) – 4. mesto

Ana Železnik (u12) – 5. mesto

Teo Bizjak (u12) – 5. mesto

Maj Jurca (u14) – 5. mesto

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi