Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Šest kolajn za boksarje BK HAYAT na Državnem prvenstvu

Od četrtka, 21.11.2019 do sobote, 23.11.2019 je v Mariboru potekalo Državno prvenstvo v boksu 2019. Boksarski klub Hayat je nastopil s sedmimi tekmovalci, ki so osvojili 5 zlatih in 1 srebrno medaljo ter 1 četrto mesto.

Po petih letih trdega dela in uspešnega delovanja se je predsednik Boksarskega kluba Hayat, Boštjan Veinhandl, trener boksa AIBA coach odločil, da v klubu poleg rekreativnega boksa, Fitboksa za ženske in programa boks za otroci začnemo pot graditi tudi v tekmovalnih vodah, zato smo tudi letos v maju ob otvoritvi nove telovadnice v Mostah pri Komendi postavili boksarski ring in že takrat napovedali rezultate na tekmovanjih. Naša želja se je sedaj uresničila, saj smo se prvič v zgodovini kluba udeležili Državnega prvenstva in tudi osvojili odlične rezultate. Najbolj se je izkazal Aleksandar Bojić, ki je v kategoriji JUNIORS, -40kg, s težkimi borbami osvojil 1. mesto. Aleksandar je svoj velik talent pokazal že na Boksarskem turnirju v Komendi ob otvoritvi ringa, tokrat pa je prvič nastopil tudi v velikem tekmovalnem ringu. Prvo mesto so osvojili tudi Haya Veinhandl Obaid, ki je že izkušena in uspešna tekmovalka v judu, v boksu pa je tekmovala prvič, Lara Marie Kern, Katarina Kumer in Alen Flerin. Poraz v finalni borbi je moral priznati Erik Maj Prešeren, a še vedno dosegel vrhunsko 2. mesto. S četrtim mestom se je moral zadovoljiti Karlo Ernest Zupančič, ki je borbo izgubil v četrt finalu.

Vsekakor bomo s tekmovanji nadaljevali že v januarski slovenski boksarski ligi. Vabljeni vsi, ki bi se nam želeli pridružiti v katerikoli skupini – rekreacijsko ali tekmovalno, v januarju bomo ponovno sprejemali nove člane.

 

REZULTATI: 
Aleksandar Bojić, 1. mesto, junior -40kg, državni prvak
Haya Veinhandl Obaid, 1. mesto, junior -54kg, državna prvakinja
Erik Maj Prešeren, 2. mesto, junior -59kg, državni podprvak
Alen Flerin, 1. mesto, schoolboy, -54kg, državni prvak
Lara Marie Kern, 1. mesto, schoolgirl, -70kg, državna prvakinja
Karlo Ernest Zupančič, 4. mesto, youth men, -75kg
Katarina Kumer, 1. mesto, elite, -60kg, državna prvakinja

Oglejte si tudi