Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Pet dni kraškega terena za komendske orientaciste

Lipica Open je največje mednarodno orientacijsko tekmovanje v Sloveniji. Na njem vsako leto tekmuje več kot 1200 tekmovalcev iz vseh koncev sveta.Tudi med slovenskimi orientacijsti je to tekmovanje, ki poteka na zahtevnih kraških terenih, pomembno, saj se z njim začne nova tekmovalna sezona. Prva tekma je vedno nekakšen pokazatelj, kako dobro smo čez zimo trenirali.

Tekmovanje traja pet dni, od sobote do srede. Medalje za najboljše so letos podelili dvakrat. Prvič za najhitrejše med vikendom in drugič za najboljše vseh pet dni. Med člani OK Komenda sta na prvi podelitvi stala na odru za zmagovalce Brina in Anže Kölner, ki sta tekmovala v kategoriji Ž10 in M10. Kar nekaj naših tekmovalcev pa je med zidki, kamenjem in včasih tudi trnjem na progi iskalo kontrolne točke vseh pet dni in odrezali so se več kot odlično. Blaž Kölner je slavil v kategoriji M35, v kategorijah Ž14, Ž16, Ž18 in Ž20 so bronasto medaljo osvojile Karin Pust, Katja Babič, Zala Zavrl in Monika Ravnikar.

Uvod v novo sezono je bil zelo uspešen in komaj čakamo naslednjih tekmovanj. Ena izmed priložnosti bo zagotovo v nedeljo, 15. aprila, ko bo OK Komenda organiziral orientacijsko tekmovanje v Zalogu pri Cerkljah, kjer bo tudi proga, na kateri se lahko, brez strahu, preizkusijo tudi družine. Lepo vabljeni.

Oglejte si tudi