Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Novi uspehi kamniških judoistov na Dunaju

11 talentiranih judoistov in judoistk iz Judo kluba Ippon Kamnik je v času od 23.2. do 27.2.2024 zastopalo barve našega mesta na prestižnem mednarodnem turnirju in judo pripravah Karuna Open na Dunaju, Avstrija. Tekmovanja se je udeležilo kar 700 judoistov iz 90 klubov in 22 držav, kar ga uvršča med največje judo dogodke v tem delu Evrope.

Prvi dan tekmovanja je bil posvečen starostnim kategorijam U14 in U18, drugi dan pa je sledilo nadaljevanje z U16 in U23. Naši mladi judoisti so z izjemnimi nastopi dokazali svoj trud, voljo in predanost, saj so ekipno s samo 11 tekmovalci dosegli izjemen uspeh – 11. mesto med 90 klubi in 22 državami. To je še posebej pohvalno, glede na to, da so se nekateri klubi predstavili z več kot 50 tekmovalci.

Med najbolj bleščečimi zvezdami turnirja izstopata Haya Veinhandl Obaid in Timeja Starovasnik, ki sta zastopali naš klub v dveh različnih starostnih kategorijah. Haya je osvojila dve zlati medalji, pri čemer je bila nepremagljiva v kategorijah U18 in U23. Njena odlična forma in zavidljiv judo so pustili neizbrisen vtis. Timeja je stopila na zmagovalni oder s kar dvema bronastima odličjema, ki ju je osvojila v kategorijah U16 in U18.

V kategoriji U16 se je s tretjim mestom izkazala tudi Nastja Drakšič Koštomaj, medtem ko sta Leon Adrović in Aleks Kolenko prispevala z odličjem sedmega mesta. Kljub dobrim borbam so Martin Zupančič, Stepan Kholodov, Karim Veinahndl, Zakhar Kholodov, Alex Malgaj in Teo Bizjak ostali brez uvrstitve, saj so njihove kategorije štele za najbolj množične.

Rezultati:

·        Haya Veinhandl Obaid: 1. mesto U18, 1. mesto U23

·        Timeja Starovasnik: 3. mesto U16, 3. mesto U18

·        Nastja Koštomaj Drakšič: 3. mesto U16

·        Leon Adrović: 7. mesto U16

·        Aleks Kolenko: 7. mesto U16

Po tekmovanju so sledile še dvodnevne priprave in ogled Dunaja. Judoisti so obiskali tudi živalski vrt.Ponosni smo na vsakega od naših judoistov, ki so na mednarodnem odru zastopali naš klub in mesto Kamnik. Njihovi dosežki so odličen pokazatelj kakovosti in trdega dela, ki se odvija v Judo klubu Ippon Kamnik. Čestitamo jim in jim želimo še veliko uspehov v prihodnosti.


Oglejte si tudi