Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
-1°C
-2°C
JUTRI
1°C
-3°C
Deli
2327

Komendski orientacisti na mednarodnem tekmovanju Alpe Adria O-cup osvojili odlično drugo mesto

Alpe Adria Orienteering Cup je veliko mednarodno tekmovanje, na katerem vsako leto sodelujejo ekipe najboljših orientacistov iz Avstrije, Italije, Nemčije, Hrvaške, Madžarske, Švice in Slovenije. Posamezni člani ekipe s svojo uvrstitvijo prinašajo točke, ki na koncu odločajo o zmagovalcu.

Ekipa Slovenije je osvojila izvrstno drugo mesto v konkurenci 12 ekip. Le nekaj točk smo zaostali za prvouvrščeno ekipo Avstrijske Štajerske.

Tekmovanje je letos potekalo v Sloveniji v okviru tekmovanja Slovenija in 3 days in smo ga organizirali OK Komenda, OK Tivoli in OK Azimut. Udeleženih je bilo preko 700 tekmovalcev iz cele Evrope in drugod.

Prva tekma je bila v petek na Križu pri Komendi, kjer so v tekmi štafet naši tekmovalci dobro izkoristili prednost domačega terena. V Slovenski ekipi so bili Matic Blaž, Polona Jezeršek, Žan, Monika in Nika Ravnikar, Barbara Pavlinič, Ana Pia Pogačar, Domen Kavčič, Zala Zavrl, Blaž Kölner in Irena Hacin Kölner.

V soboto je bila dopoldanska tekma na kraškem terenu v Kalcah, zvečer pa še šprint v Tivoliju. Prvaka Alpe Adria O-cup pa je prinesla finalna tekma, ki je bila v nedeljo na Dobenem.

Na posameznih tekmah so blesteli številni naši tekmovalci, odlični so bili tudi najmlajši, ki so osvojili kar nekaj medalj na posameznih tekmah.

Čestitke našim orientacistom!

Povezave

slo3days.si/

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij