Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
11°C
SRE.
22°C
10°C
Oceni objavo

Judoistka Haya Veinhandl Obaid nastopila na Evropskem prvenstvu na Portugalskem

Prvič v zgodovini Judo kluba Komenda je naša tekmovalka zastopala Slovenijo in skupaj s slovensko reprezentanco tekmovala na EVROPSKEM KADETSKEM PRVENSTVU, ki je med  22. in 24. junijem 2023 potekalo v Portugalskem mestu Odivelas. Petnajstletna Haya se je kot tekmovalka najmlajše starosti sicer kadetsko EU (od 15-17 let) v prvi borbi borila z drugo nosilko Evropskega prvenstva iz Izraela, Zakroisky Hili in priznala premoč starejši in bolj izkušeni kvalitetni tekmovalki. Ker je Hili zmagala tudi v nadaljnjih dveh borbah je Haya dobila možnost repasaža in v povratni borbi nastopila proti tekmovalki iz Azarbejdžana, Gasimova Fidane, kjer se je sicer odlično borila, a žal ostala brez zmage.

Glede na to, da je bil to Hayin prvi nastop na Evropskem prvenstvu že v prvem tekmovalnem letu, ko dosega starostno omejitev je pokazala, da je iz pravega testa tudi za nastope v prihodnje. Za naslednja tekmovanja se bo še bolje pripravila in pridobila dragocene izkušnje ter poizkušala postopoma priti do samega vrha evropskega juda.

Pred nastopom na EP se je Haya udeležila tudi svojih prvih priprav skupaj s slovensko reprezentanco in sicer v Olympic training centru v Poreču. 

Hayi čestitamo in navijamo za njo na njeni športni poti.

Oglejte si tudi