Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Judoistka Haya Veinhandl Obaid nastopila na evropskem kadetskem pokalu v Kopru

V soboto 28. in nedeljo 29. 10. 2023 so se v Kopru zbrali najboljši evropski judoisti v starostni kategoriji kadeti in se pomerili na evropskem pokalu. Na tekmovanju je do -57kg nastopila članica Judo kluba Komenda, Haya Veinhandl Obaid.


Poleg trenerja Gašperja Jermana jo je s tribune spremljala ekipa navijačev tekmovalcev in njihovih staršev, katerim smo resnično hvaležni za podporo in glasno navijanje. Tako se gradita pripadnost in povezanost med našimi člani.


Haya je žal zaključila s tekmovanjem v 2. krogu proti Italijanski tekmovalki. Haya se je borila zelo suvereno in je že kazalo na zmago, saj je nasprotnica dobila kar tri kazni za neaktivnost. To zmago so ji sodniki vzeli, ko so Italijanski tekmovalki razveljavili zadnjo kazen, kar bi zanjo že pomenilo izgubljeno borbo. Po glasnem prigovarjanju in negiranju sodniških odločitev nekaterih sodnikov (kasneje so ga proti Nemški tekmovalki diskvalifocirali zaradi većkratnih opozoril) je dosegel, da je njegovo nerganje pritegnilo pozornost supervizorja, ki je vplival na delegata da je razveljavil to kazen. Takoj zatem je Haya izvedla met sode-tsurikomi goshi in lepo vrgla, vendar se je po metu in ustavljenem času itallijanska tekmovalka drźala za komolec. To je spet je pritegnilo pozornost domačega supervizorja, ki je ponovno vplival na delegata. Kljub 2 x naši pritožbi in utemeljitvi meta, nas še vedno buri izjava da je mejno, zato so Hayi pripisali diskvalifikacijo zaradi nedovoljenega meta. Kljub nepoštenemu sojenju, se bo Haya borila naprej, saj je odlično pripravljena in komaj čakamo, da to dokaže na naslednjih večjih tekmovanjih.


Oglejte si tudi