Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Haya Veinhandl Obaid postala državna prvakinja v judu

V soboto, 25.9.2021, se je v Prevaljah na Koroškem odvijalo Državno prvenstvo v judu za kategoriji U14 in U18, kjer so nastopili tudi judoisti Judo kluba Komenda in osvojili kar šest kolajn. Državna prvaka za leto 2021 sta postala Haya Veinhandl Obaid in Žiga Pahor.

Po dolgem premoru tekmovanj so se judoisti v borbe vrnili septembra, ko so tekmovali prav vsak vikend in naval tekmovanj zaključili z odličnimi uvrstitvami na državnem prvenstvu, kjer so osvojili kar 6 kolajn.

V starostni kategoriji starejši dečki in deklice U14 je tekmovalo 167 judoistov iz 36 slovenskih klubov. Judo klub Komenda se je z odličnimi uvrstitvami povzpel na 4. mesto. S spektakularnimi borbami je naslov državne prvakinje osvojila judoistka Haya Veinhandl Obaid, ki je v kategoriji do 57kg pometla s konkurenco. Prav tako so z zlatom okronali Žigo Pahorja, ki se je boril v kategoriji do 60kg. Odlično 3. mesto je osvojila tudi Timeja Starovasnik, ki je kot mlajša v svoji kategoriji že stala na stopničkah in smo prepričani, da bo naslednje leto še višje. Bronasto kolajno sta osvojili tudi Kristina Videc in Taja Žgur. Letos so na državnem prvenstvu blestela prav dekleta, ki so vsaka v svoji težnostni kategoriji prinesle ogromen prispevek ekipni uvrstitvi.

Z eno zmago in 7. mestom je do točk prišel tudi Jaša Končar, Karim Veinhandl pa je v najštevilčnejši kategoriji in z nekaj nesreče v žrebu tokrat žal ostal brez uvrstitve.

Hkrati se je odvijalo tudi Državno prvenstvo za kategorijo kadetov in kadetinj U18, kjer je nastopilo 130 tekmovalcev iz 31 klubov. Za Judo klub Komenda so nastopili štirje tekmovalci, najvišje pa se je uvrstil Maj Lokar Gros, ki je osvojil 3. mesto. Stopničke je za las zgrešil Luka Lukšič, ki je bil 4. Tako Maj kot Luka sta oba dve leti mlajša od ostalih tekmovalcev, saj drugače nastopata v kategoriji U16, zato je njuna visoka uvrstitev še toliko bolj hvalevredna. Brina Frece in Žiga Klarič sta zasedla 7. mesto in prišla do točk na slovenski lestvici. Judoisti bodo z nastopi na državnih prvenstvih nadaljevali že prihajajoči vikend, ko se bodo ponovno borili za naslove najboljših judoistov Slovenije.

Rezultati:

 

U14

Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto

Žiga Pahor – 1. mesto

Timeja Starovasnik – 3. mesto

Taja Žgur – 3. mesto

Kristina Videc – 3. mesto

Jaša Končar – 7. mesto

 

U18

Maj Lokar Gros – 3. mesto

Luka Lukšič – 4. mesto

Brina Frece – 7. mesto

Žiga Klarič – 7. mesto

Oglejte si tudi