Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Judo klub Komenda organiziral 1. Judo kamp v Termah Olimia

Naši mladi judoisti tudi med počitnicami niso počivali. Judo klub Komenda je med 28. in 30.4.2018, v sodelovanju s Termami Olimia, letos prvič organiziral mednarodni judo kamp. Udeležba je bila odlična, saj je prišlo kar 90 otrok iz petih klubov iz Slovenije in Hrvaške. Še prehitro so minili trije dnevi judo priprav z vrhunskimi treningi, nogometnim turnirjem, plavanjem v prenovljenih bazenih Termalija, dobro hrano in neomejenim druženjem. Treninge je vodila slovenska olimpijka Lucija Polavder, ki je med mnogimi vrhunskimi uspehi na evropskih in svetovnih prvenstvih osvojila tudi bronasto kolajno na Olimpijskih igrah v Pekingu, leta 2008). Lucija je eno izmed največjih imen slovenskega juda, saj je 3. mesto na OI dosegla kot najmanjša in najlažja tekmovalka v svoji kategoriji.

Prvi dan smo začeli z jutranjim treningom, kjer so se otroci kategorij od U10 do U14 med sabo tudi spoznali. Pod profesionalnim vodenjem Lucije Polavder, ki je prvi trening posvetila parternim tehnikam, so se otroci naučili nekaj obračanj in reševanj iz končnega prijema ter se borili v ne-wazi. Že takoj po prvem treningu sta ekipi JK Komenda in JK Šiška otvorili tudi nogometni turnir s prvim derbijem. Sledilo je kosilo in počitek ter drugi popoldanski trening. Zvečer smo se odpravili na dolgo večerno kopanje v čisto novih bazenih Termalija, ki skriva polno doživetij prav za otroke. Tobogani, plezalna stena, morska soba, soba z video igricami in celo 7D kino, kjer smo si ogledali film. Po tako napornem dnevu smo hitro zaspali in si nabrali moči za naslednjega.

Drugi dan so nekateri nogometno tekmo odigrali že po zajtrku, drugi pa po kosilu. Težavnost treningov se je rahlo stopnjevala, veliko smo se tudi borili. Otrokom so bile najbolj zanimive igre ciljanja z velikimi žogami. Popoldne smo odšli tudi na sprehod ob ribnikih, kjer smo opazovali ribe in žabe. Zvečer je spet na vrsto prišlo kopanje.

Zadnji dan smo že zjutraj spakirali prtljago in se po jutranjem treningu poslovili od trenerke Lucije. Imeli smo tudi fotografiranje, Lucija pa je podelila diplome vsem udeležencem in avtograme, katerih ni manjkalo ne na rokah, kimonah, slikah in našitkih. Imeli smo tudi tekmovanje v vlečenju vrvi. Po velikem finalu v nogometu med ekipo iz hrvaškega judo kluba in JK Apolon Hoče, je sledila razglasitev najboljših ekip in podelitev pokalov. Za konec nas je čakalo še celodnevno plavanje in vožnje po toboganu, kjer smo počakali naše starše.

Vsekakor je organizacija mednarodnih judo priprav v sodelovanju z Lucijo Polavder odlično uspela. Pridobljeno znanje bodo še posebej tekmovalci kategorije U12 že kmalu uporabili na Državnem prvenstvu za mlajše dečke in deklice, vsekakor pa bo judo kamp vsem otrokom še dolgo ostal v lepem spominu.

Oglejte si tudi