Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

II. ČLANSKA ŠAHOVSKA LIGA ZAHOD 2017

Zmagala ekipa ŠK Komenda
II. ČLANSKA IGA  ZAHOD

 

II. ČLANSKA LIGA ZAHOD je potekala v času od 10. do 26. novembra 2017 je v dvorani Prostovoljnega gasilskega društva Komenda. Nastopilo je sedem ekip, kateri odigrali 7 kol, tempo igranja 90 minut plus 30 sekund za potezo. Liga poteka na šestih deskah.

Prepričljivo je zmagala ekipa ŠK Komenda, katera je z visoko zmago v prvem kolu že pokazala, da se bori za prvo mesto; vsa kola je bila  vodstvu. Osvojila je 12 meč točk in 28,5 šahovskih točk. Za ekipo ŠK Komenda so igrali: Blaž Debevec, Igor Kragelj, Jan Šubelj, Tilen Lučovnik, Jan Marn, Caterina Leonardi, Boris Skok, Igor Juhant, Jan Zajc.

Ostala mesta so osvojile ekipe: 2. mesto ŠD SIJ ACRONI JESENICE 9 meč točk in 20,5 šahovskih točk, 3. mesto ŠK DOLENJSKE TOPLICE 7 točk, 4. mesto ŠK LJUBLJANA DUOL 5 točk, 5. mesto ŠK TRZIN 4 točke, 6. mesto ŠD RADOVLJICA 3 točke, 7. mesto ŠK POSTOJNA 2 točki.

Med posamezniki so bili naši igralci tudi uspešni. Na prvi deski je Blaž Debevec bil drugi in osvojil 4,5 toč iz 6 partij, na 4. deski je Jan Šubelj bil najboljši 5 točk iz 5 partij, na 5. deski je bil najboljši Tilen Lučovnik 3,5 točk iz 4 partij, najboljša rezerva je bila Caterina Leonardi 4 točke iz 5 partij.

Ekipa ŠK Komenda se je vrnila nazaj v I. člansko ligo zahod.

 

Poglajen Franc

Oglejte si tudi