Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Boštjan Veinhandl prejel licenco trenerja mednarodne boksarske zveze AIBA

Dolgoletni trener borilnih veščin Boštjan Veinhandl, ki deluje predvsem v Boksarskem klubu Hayat in Društvu borilnih veščin Komenda in sicer kot predsednik in trener tekmovalnih in rekreativnih skupine otrok in odraslih. V sam vrh slovenskega športa je pripeljal že mnoge uspešne mlajše judoiste. Ker je vedno več zanimanja tudi za boks in veliko mladih talentov, ki so pripravljeni stopiti v ring ter pokazati svojo borbenost, se je odločil strokovno izobraziti tudi v tej smeri. Oktobra 2017 se je udeležil strokovnega usposabljanja boksarskih trenerjev, pod vodstvom poljskega inštruktorja Adama Kusiorja. Izobraževanje je bilo namenjeno le izbranim trenerjem iz Slovenije, Hervaške, Bolgarije in Srbije. Sodelovalo je le 18 trenerjev iz Slovenije med njimi tudi boksarske legende kot je Dejan Zavec.

Po opravljenih teoretičnih izpitih so morali pred komisijo voditi boksarske treninge, pripraviti plan mesečne, letne priprave športnika in tekmovalca. Boštjan Veinhandl je uspešno opravil vse postopke in preverjanja in kot eden redkih slovenskih kandidatov prejel uradno licenco boksarskega trenerja AIBA One star coach – dodeljeno s strani mednarodne boksarske zveze AIBA.

Kamniški boks bo s tem ponovno zaživel in septembra odprl vrata vsem mladim – osnovnošolcem in starejšim, ki bi želeli ne samo rekreativno, ampak tudi tekmovalno nastopiti v ringu. Vadba bo pestra, otroci bodo preko igre pridobivali agilnost, moč, koordinacijo in vzdržljivost ter pravilno in postopno razvili svoje telo. Treningi za otroke bodo vsak torek in četrtek od 17.00 – 18.00 v Centru Svetilnik, v Kamniku.

Oglejte si tudi