Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Boksarski klub Hayat Kamnik do novih točk na slovenski boksarski ligi

V soboto, 18.9.2021, se je v dvorani Dejan Zavec Gym na Ptuju odvijal 4. krog slovenske boksarske lige 2021. Za kamniški Boksarski klub Hayat sta nastopila dva tekmovalca, oba s svojim prvim nastopom na ligi.

Kot po maslu se je izšlo naši komaj 13-letni tekmovalki HAYI VEINHANDL OBAID, sicer odlični judoistki, ki se je v ringu, v rdečem kotu, pomerila proti 3 leta starejši nasprotnici iz domačega kluba BK Ring Ptuj in jo s skupno sodniško odločitvijo premagala s 3:0, kar pomeni zmago v vseh treh rundah. Haya pravi, da ji zmaga pomeni veliko, saj je dokazala, da s trdim delom in veliko treninga lahko tudi v kratkem času dosežeš željeni rezultat. Do zmage ji je pomagala tudi dobra kondicijska pripravljenost, ki jo ima s treningov juda, saj trenira boks in judo hkrati.

Haya je v ringu ves čas prevladovala, vodila je gibanje in nasprotnico večkrat dobro zadela.

Kot drugi tekmovalcev pa je v modrem kotu nastopil Kamničan ŽAN PREDALIĆ, ki v BK Hayat trenira komaj 3 mesece, a je takoj pokazal veliko željo po tekmovanju in že prvič nastopil v boksarskem ringu. Žan je odlično boksal vse tri runde, vendar se mu za zmago žal ni izšlo in je po sodniški odločitvi izgubil proti Celjanu iz BK Intercom.

Zelo smo ponosni na oba tekmovalca, saj je že za borbo v ringu potrebno veliko poguma in dobra psiho-fizična pripravljenost. Z nastopi na ligah se je sedaj Boksarski klub Hayat Kamnik povzpel na skupno 16. mesto slovenskih klubov.  Oba tekmovalca bosta nastopila tudi na Državnem prvenstvu, ki nas čaka konec septembra.

Oglejte si tudi