Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
25°C
14°C
JUTRI
28°C
16°C
2186

AMBROŽ DUATLON PC KOMENDA 2019

V nedeljo, 16.06.2019, je v Komendi potekal duatlon, ki ga je organiziral Triatlonski klub Trisport Kamnik. Po dolgih letih se je Miro Kregar s svojo ekipo odločil, da ne izpelje kamniškega triatlona, ampak ponovno organizira tekmovanje v duatlonu.

 

Razlog selitve iz Kamnika v Komendo se skriva v vedno slabšem stanju ceste od stadiona proti Godiču, ki je nevarna za vse udeležence, zahtevne postavitve pontonskega mostu čez Nevljico in v visokem strošku postavitve zapor Komunalnega podjetja Kamnik, ki so svoje storitve podražili za 400 odstotkov.  Po Mirovih besedah je bil umik v Komendo, v poslovno cono, najelegantnejša rešitev.

V osrednji preizkušnji Ambrož duatlona PC Komenda, sprint duatlonu, je zmagal Jakob Medved, pred Jakobom Mamičem in Mitjo Morijem, ki so vsi člani Triatlon kluba Ljubljana. Tik pod zmagovalni oder je stopil Jan Lipovšek (TK Trisport), ki pa je v svoji kategoriji slavil zmago.

Med ženskami pa je zmaga ostala v domačem klubu, saj je vse tekmice tokrat uspelo prehiteti Ajdi Ahačič. Sledili sta ji Neža Pogačar (TK Utrip) in Rahaela Rus (TK Ljubljana).

Pred njimi so se v pravi poletni vročini preizkusili tudi mlajši tekmovalci v super sprint duatlonu in pa cicibani v cici duatlonu.

Še posebej naporen vikend je bil za super šprinterje, saj so imeli v soboto v Ajdovščini državno prvenstvo v super sprint triatlonu.

Na komendskem odru v absolutni razvrstitvi super sprinta, so od Kamničanov stali: Zarja Pančur, ki je med dekleti zmagala ter drugouvrščena Vita Škrjanc (obe TK Trisport) in David Aljoša Pavlin (TK Utrip), ki je prav tako osvojil 2. mesto.

Tako Zarja, kot Vita sta v soboto na državnem prvenstvu postali podprvakinji v svojih kategorijah, Domen Bojanc in Anže Dežman pa sta v Ajdovščini osvojila bron. Naslov državnih prvakov je pripadal Viti Pilih in Niku Belaju. Vsi omenjeni tekmovalci so člani TK Trisport.

Naj pa tokrat omenim še najmlajše borce, ki so se okitili z medaljami in dokazali, da jim tudi huda vročina ne pride do živega. Zmage v cici duatlonu so dosegli Stela Štebe (TK Utrip), Lara Simičak, ki je po treh drugih mestih končno stopila na najvišjo stopničko in Luka Dežman (oba TK Trisport). Srebro je pripadlo Jaki Mlakarju (TK Utrip) in Anji Hribar, bron pa Manci Černelič (obe TK Trisport).

Sledi nekaj tekmovalnega premora na domačih tleh, triatlonce pa čaka dolgo delovno poletje.
Nataša Planko

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi