Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

6. Mednarodni pokal Komende v judu postaja vedno bolj prepoznaven

V soboto, 9.10.2021, se je v Športni dvorani Komenda že 6. leto zapored odvilo veliko mednarodno prvenstvo v judu 6. Pokal Komende - Komenda Open, ki ga tradicionalno organizira domači Judo klub Komenda, s predsednikom Boštjanom Veinhandlom na čelu.

Kljub težkim časom za šport, jim je uspelo organizirati in izpeljati tekmovanje na visokem nivoju, saj se lahko pohvalijo z veliko udeležbo tako slovenskih, kot tudi tujih klubov. Letos je na tatamiju tekmovalo 448 tekmovalcev iz 36 klubov, skozi celo soboto pa se je odvilo kar 749 judo borb v starostnih kategorijah U10, U12, U14 in U16. Gostili so tudi judoiste iz Moldavije, Bosne in Hercegovine in Češke. Moldavijce je s svojim obiskom presenetila tudi častna konzulka Republike Moldavije, gospa Tanja Rupnik, jih nagovorila v Ruščini in jim prinesla spominska darilca. Tekmovalce v starostni kategoriji U10 je pozdravila maskota judo panda, prav vsi tekmovalci pa so prejeli tudi lepa darila.

V boju za veliki Pokal Komende se je najbolje odrezal moldavski judo klub SSS Judo Moldova in prejel pokal za 1. mesto. Drugi je bil Judo klub Apolon Maribor, tretji pa Judo klub Gib Šiška iz Ljubljane. Judo klub Komenda se je letos iz skupnega točkovanja za pokal izločil, saj je prevladoval po številu tekmovalcev, ki so osvojili neverjetne rezultate, saj so bili pred domačim občinstvom še dodatno motivirani. Judoisti JK Komenda so osvojili kar 10 zlatih, 10 srebrnih in 8 bronastih kolajn. Luka LUKUŠIČ je v kategoriji U16 premagal vse nasprotnike in z največjim številom zmaganih borb osvojil tudi pokal za naj tekmovalca.

Ker je bilo občinstvo v živo delno prepovedano, so starši in navijači borbe otrok lahko spremljali prek prenosa v živo, saj so se vse borbe snemale. Na ta način smo vsem omogočili navijanje, ne glede na situacijo v kateri smo se znašli zaradi epidemije.

V Komendo vsako leto pride več judoistov, za tekmovanje pa se zanima tudi vedno več držav. Se že veselimo ponovne organizacije in upamo, da razširimo tudi prepoznavnost tega olimpijskega športa med širšo publiko.

Oglejte si tudi