Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe za gradnjo dodatnih prostorov šole v Komendi

S podpisom gradbene pogodbe dne 4.januarja 2017 za nadzidavo osnovne šole v Komendi za štiri učilnice, ki bodo namenjene osnovnošolski dejavnosti, in treh kabinetov, namenjenih Vrtcu Mehurčki v Komendi, so tako rekoč začeli teči gradbeni dnevi za letošnje dokončanje gradnje. (Pripravljalna dela se bodo začela še ta mesec). Pogodbo sta v županovi pisarni podpisala župan občine Komenda Stanislav Poglajen in direktor SGP Graditelj Kamnik Janez Zorman s sodelavci.

Na javnem razpisu je bil za izgradnjo novih prostorov izbran SGP Graditelj Kamnik, ki je tudi sicer poznan kot zelo uspešen graditelj številnih infrastrukturnih gradenj na širšem območju spodnje Gorenjske oziroma ljubljanske regije. Izgradnja novih prostorov nad šolo v Komendi bo omogočila sprostitev prostorov v Osnovni šoli v Mostah za potrebe vrtca in s tem za krajše obdobje tudi rešila problematiko predšolske vzgoje in nastanitev malčkov v vrtce.
Pogodbena vrednost gradbenih del je 500 tisoč evrov brez DDV. K temu znesku je treba prišteti še del denarja za opremo učilnic; nekaj opreme namreč šola že ima. Celotna investicija z davkom je tako ocenjena na 750 tisoč evrov in bo  v celoti, brez zunanjih sredstev, plačana iz občinskega proračuna.
Ob podpisu pogodbe so direktor Graditelja in župan občine Komenda s sodelavci, ravnateljica šole, direktor Vrtca Mehurčki, predstavniki Lokainženiringa d.o.o., potrdili, da bodo slovesno odprtje, pouk in delo v novih prostorih začeli tudi novo šolsko leto 2017/2018.
Izgradnja prostorov je ena največjih letošnjih investicij v občini Komenda zgolj iz občinskega proračuna. Nadaljuje pa se tudi  komunalna gradnja s kohezijskimi sredstvi.        

A. Žalar

Oglejte si tudi