Logo MojaObčina.si

Komenda

JUTRI
6°C
4°C
PET.
3°C
2°C
Deli

Zahvala ob uspešni izvedbi Šolske veselice

Vsem, ki ste si v petek, 2. 6., vzeli čas in ste prišli obiskat našo Deželo zabave, kakor smo poimenovali letošnjo Šolsko veselico, iskrena hvala. Ponovno je potekala pod častnim pokroviteljstvom Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic.

Naša prireditev je praznovala prvo okroglo obletnico, zato so priprave nanjo potekale še bolj intenzivno kot sicer. Pripravili smo ji veliko zabavo, na kateri smo želeli peti, plesati, se gibati, seveda tudi jesti in piti, hkrati pa se tudi ozreti na desetletno pot, ki jo je prehodila. Učenci so v šoli kar nekaj časa izdelovali različne igre, v katerih bi se lahko preizkusili obiskovalci. Pripravili smo mnoge delavnice, zanimiv bolšji sejem, srečelov in kolo sreče. Ogledali ste si lahko razstavo eksotičnih živali, spoznali delo v Slovenski vojski ter uživali v dobri glasbi. Vzporedno bi se morala odvijati športna tekmovanja in mladi talenti šole so bili vznemirjeni pred svojimi nastopi. Dogajanja res ne bi smelo manjkati.

Radoživa mladost nas je po uspešno zaključenem eko teku s svojo energijo kar srkala vase in je nestrpno čakala, da bi se prepustili stoterim podobam njene ustvarjalnosti ter ji končno prepustili odprte roke, da bi se po mili volji preizkusila v vsem, kar smo ji obljubili. A vse, ki smo del zgodbe od samega začetka dalje, je deseta obletnica nostalgično vrnila na izhodišče – v šolsko leto 2007/2008. Takrat smo v želji po pomoči iskali pot do inzulinske črpalke in veliko čutečih src je zasnovalo prvo šolsko veselico. Zadovoljstvo ob pogledu na dobro delo je bilo tolikšno, da je organizatorje gnalo naprej, vsako leto znova so se z vizijo in delavnostjo  vpregli v naš skupni projekt. Ob samem začetku smo skušali udejanjiti geslo prijetno s koristnim – staršem in učencem smo želeli ponuditi brezskrben dan, zapolnjen z druženjem ob privlačnih aktivnostih, pestri ponudbi in z vpogledom v delčke šolskega dela, po drugi strani pa z zbranimi sredstvi  vsem učencem omogočiti udeležbo na taborih, v šolah v naravi, na plavalnem tečaju, izboljšati opremljenost šole, pomagati pri zamenjavi dotrajanih pripomočkov in nakupu sodobnejše opreme. Tako sredstva iz šolskega sklada že nekaj let učencem krijejo ogled kulturne prireditve, z njimi smo kupili sodobnejšo opremo (računalnike, tablice, interaktivne table), zamenjali smo dotrajano peč za žganje gline ...  

A morda je od vsega še najpomembnejše dejstvo, da gre za projekt, v katerem si roke podamo vsi deležniki šole – starši, učenci, učitelji, delavci šole in lokalna skupnost. Vsak od nas doprinese delček, ki je nenadomestljiv in dragocen. Ob Šolski veselici se tkejo trajne vezi, ki bodo našim otrokom morda nekoč pozitiven zgled, kako mnogo majhnih rok gradi velike stvari. Želimo si, da bi toplina te prireditve naše učence grela še dolgo potem, ko bodo zapustili osnovnošolske klopi. Da želja ni neuresničljiva, dokazujejo tisti učenci, ki so se letos vrnili in nam pomagali pri izvedbi dejavnosti. 

Šola sama tako obsežnega projekta poleg vseh vsakodnevnih dolžnosti in obveznosti ne bi zmogla izpeljati, čeprav sta šolska svetovalna delavka Danica Kuhar in ravnateljica Mira Rek vseskozi usmerjali delo, spodbujali kolektiv in povezovali vse udeležence projekta. Upravni odbor Šolskega sklada je vsa ta leta neomajno verjel v smiselnost prireditve, usklajeval podrobnosti in tehnično izvedbo, iskal sponzorje ter včasih tudi premikal meje mogočega. Za njihovo predanost, požrtvovalnost, srčnost  in vztrajnost se zahvaljujemo trem dosedanjim predsednicam Upravnega odbora Šolskega sklada: gospem Jelki Smrekar, Helene Drolc in Poloni Razpotnik.  Za pripravo in izvedbo zadnje veselice pa se zahvaljujemo gospodu Juriju Ostermanu, ki je z letošnjim šolskim letom prevzel krmilo Upravnega odbora Šolskega sklada. Najlepša hvala vsem.

Devet let je bilo vreme na veseli dan prizanesljivo. Včasih so se dežne kaplje namnožile takoj po zaključku prireditve, letos pa ni bilo tako. Narava je prekinila natančno izdelan načrt dogodkov na različnih prizoriščih in nam pokazala svojo premoč. Nevihtni oblak je počakal, da so oder zapustili slavnostni govorci, potem pa močno namočil prizorišče in jo zagodel tako obiskovalcem kot prirediteljem. Tako si letos nismo uspeli ogledati nastopov oddelkov, nismo dobili razrednih zmagovalcev v športnih igrah in nikoli ne bomo izvedeli, kateri razred bi si prislužil nagrado za najboljšo, najprivlačnejšo, najzanimivejšo, skratka najigro. Morda pa je prav tako, saj so bile prav vse po vrsti izjemne, domišljene in v vsako je bilo vloženega veliko truda.   

Nebo je v nekaj minutah premočilo vse, ki si niso uspeli hitro poiskati strehe nad glavo. Tudi mnogo izdelkov in pripomočkov se je zmočilo in se jih tisti dan ni dalo več uporabiti. A kljub temu se Vas je mnogo odločilo izpeljati dan do konca. Čeprav bi morda zdrava pamet narekovala čim prejšnji umik v zavetje toplega doma in v suha oblačila, se naši obiskovalci (in delavci šole ter učenci – prodajalci) niso predali. Vsi tisti, ki se niste pustili pregnati slabemu vremenu, ste zaslužni, da sedaj lahko zapišemo, da je tudi 10. Šolska veselica uspela. Njen program je bil tokrat precej bolj sproščen, kot smo bili vajeni do sedaj, a otroških nasmehov v blatni okolici šole ni manjkalo. Ko pa je bil z blatom prekrit prevelik del kože in oblek, so za kratek čas pritekle tudi solze, a so se hitro posušile, saj so šolski umivalniki postali zabavna 'otrokopralnica'. Hrana je bila izvrstna in v ohlajenem ozračju je bilo povpraševanje po toplem golažu, hamburgerju in sladkih palačinkah pričakovano. Ekipa, ki je pripravljala hrano, ni čutila, da je postalo prijetno sveže, saj so morali biti zelo hitri, da so postregli goste.

Pod črto – čeprav nas vreme prvega junijskega petka ni uslišalo, ste tudi tokrat v naš sklad prispevali veliko, zbrali smo kar 4187,00 evrov. Zato bi se še enkrat radi zahvalili vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi prireditve – najprej Upravnemu odboru Šolskega sklada, ki jo je organiziral, donatorjem in sodelujočim, ki so omogočili pester program, staršem in učencem, ki so žrtvovali svoj prosti čas in se prelevili v eko tekače, kuharje, prodajalce, plesalce, glasbenima skupinama in povezovalcem programa … Zahvala tudi častni pokroviteljici dogodka, gospe Vlasti Nussdorfer, da si je vzela čas in petkovo popoldne preživela z nami, ter podžupanu, gospodu Igorju Štebetu za spodbudne besede. Največja zahvala pa gre vsem Vam (in ni Vas bilo malo), ki se niste pustili odgnati slabemu vremenu in ste z dobro voljo sprejeli vse nevšečnosti nepredvidljivega vremena. Brez Vas bi bil ves naš trud zaman. Hvala, ker ste nam že deset let podajate roke in ste pripravljeni sodelovati z nami. Skupaj vrtimo zgodbo naprej, skupaj skrbimo, da se veseli dan ob zaključku prireditve ne konča, ampak živi še dolgo po njej – v slikah prešernih nasmehov, v lepih spominih, v izboljšanih materialnih pogojih na šoli, v tem, da se vsi učenci lahko udeležijo nadstandardnih dejavnosti,  in v vezeh, ki jih prireditev stke.

Iskrena hvala vsem!  

 

Barbara Janežič Bizant,

pomočnica ravnateljice OŠ Komenda Moste

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij