Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Po dvajsetih letih delovanja

Na Osnovni šoli Komenda Moste že okroglih 20 let deluje šolski sklad, da pomaga lajšati stiske tistim družinam, ki same ne zmorejo finančnega bremena, povezanega z izobraževalnim programom. Na njegovem čelu se je zamenjalo že kar nekaj predsednikov in predsednic, prav vsi pa so z zanosom in verjetjem v smiselnost in poslanstvo sklada zagnano iskali poti do finančnih sredstev. Vsem dosedanjim članom in predsednikom sklada se zahvaljujemo za njihov prispevek k uspešni zgodbi.
Posebej ponosni smo, da v vsem tem času nihče izmed učencev ni ostal brez šole v naravi, tabora ali dneva dejavnosti zaradi finančne stiske družine. Pretekla leta so bila celo v svetovnem merilu zelo turbulentna in tudi naš okraj ni ostal imun na spremenjene razmere. Kar nekaj staršev naših učencev je praktično čez noč izgubilo delo, nekaterim so jo zagodle bolezni ali kakšne druge osebne tragedije in stroški so zanje nenadoma postali neobvladljivi. Kako veseli smo, da smo jim v težkih trenutkih lahko priskočili na pomoč, da imamo sklad, v katerem so sredstva zbrana ravno v tovrstne namene.

 

Denar iz sklada pa ni namenjen le tistim, ki jih trenutno ali že dlje pestijo denarne težave. Z njim smo v preteklih letih izboljševali materialne pogoje na šoli, skrbeli pa smo tudi za kulturo, saj smo učencem vsako leto plačali vstopnice za ogled filmske ali gledališke predstave. Vsako leto nekaj denarja primaknemo h končnemu izletu devetošolcev. Lani smo zamenjali dotrajano peč za žganje gline, v prejšnjih letih pa omogočili nakup šolskega ozvočenja, mikrofonov, instrumentov za Orffov instrumentarij, pa tudi tabličnih računalnikov za učence, da jih lahko uporabljajo pri pouku. Pomagali smo tudi pri nabavi garderobnih omaric. Nakupili smo športne rekvizite in opremo (sani, mize za namizni tenis, zimska športna oprema, kolebnice, žoge), učencem v podaljšanem bivanju igrače, obe šolski knjižnici vsako leto iz teh sredstev pridobita kvalitetne knjige. Zanimanje za lego krožek je med učenci izjemno, zelo uspešni so tudi na različnih tekmovanjih iz lego robotike – vsega tega seveda brez lego kock ne bi mogli početi. Tudi tu smo prisluhnili potrebam in interesom učencev.

Ne bi pa jim mogli pomagati, če ne bi bilo Vas, spoštovani starši, ki v delovanju takega sklada vidite vrednost in se odzovete naši prošnji po finančnem prispevku. Vas, ki nam pomagate pripraviti šolsko veselico in se je z veseljem udeležite. Vas, spoštovani donatorji, ki nas razveselite z donacijami ter s tem pokažete, da nam zaupate in ste nam pripravljeni prisluhniti. Iskrena hvala za vse Vaše prispevke, mi pa obljubljamo, da bo šolski sklad še naprej deloval v dobrobit vseh naših učencev.




Oglejte si tudi