Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

DRŽAVNO PRVENSTVO osnovnih in srednjih šol 2023 v judu

V sredo, 19.4.2023 je v Kopru potekalo Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol, kjer so nastopili tudi judoisti Judo kluba Komenda, ki so tokrat zastopali barve svojih šol. Naša odlično pripravljena ekipa je ponosno zastopala vsak svojo šolo, nekateri pa so ji s skupnimi močmi celo priborili pokal.

Posebnost tega tekmovanja je, da so tekmovalci ločeni samo v dve starostni kategoriji (učenci in dijaki) in se borijo med sabo 7. ,8. in 9. razred, med srednješolci pa vsi dijaki skupaj ločeno po spolu.

Zelo dobro sta se borili judoistki Timeja Starovasnik in Nastja Drakšič Koštomaj, ki sta obe osvojili 1. mesto in naslov državnih prvakinj ter hkrati OŠ Šmartno v Tuhinju uvrstili na 1. mesto izmed vseh osnovnih šol ter osvojili pokal.

Državna prvakinja je postala tudi učenka Haya Veinhandl Obaid, ki je Osnovni šoli Komenda - Moste s pomočjo Urške Dovečar, ki je bila 2. in osvojila naslov državne podprvakinje priborila 4. mesto na lestvici vseh šol.

Pavle Ilić je v kategoriji učencev do 38 kg, s svojimi 32 kg pometel s konkurenco in med gledalci dobil vzdevek "terminator" ter osvojil 1. mesto in naziv šolskega državnega prvaka. S pomočjo uvrstitve sošolca je svojo OŠ Rodica Domžale postavil na ekipno 3. mesto in osvojil pokal.

Prav tako je bil najboljši med učenci Stepan Kholodov in postal državni prvak, boril pa se je za osnovno šolo Trzin.

OŠ Frana Albrehta so zastopali Žiga Pahor, ki je v višji težnostni kategoriji nastopil prvič, a se kljub temu dobro odrezal in osvojil 2. mesto ter naslov državnega podprvaka, Leon Adrović pa je osvojil 7. mesto. Leon je imel zelo težko delo proti eno in dve leti starejšim nasprotnikom, a se je dobro izkazal. Za isto šolo je nastopil tudi Martin Zupančič, ki je žal ostal brez povratne borbe.

Zjutraj je v kategoriji dijakinj nastopila tekmovalka Brina Frece, ki je športni Gimnaziji Šiška prinesla 5. mesto.

Šole so lahko ponosne, saj so judoisti naredili odlične rezultate in se suvereno borili ter z veseljem predstavljali svojo šolo.

 

REZULTATI

- Haya Veinhandl Obaid (Oš Komenda - Moste) - 1. mesto - državna prvakinja

- Timeja Starovasnik (Oš Šmartno v Tuhinju) - 1. mesto - državna prvakinja

- Nastja Drakšič Koštomaj (Oš Šmartno v Tuhinju) - 1. mesto - državna prvakinja

- Pavle Ilić (Oš Rodica - Domžale) - 1. mesto - državni prvak

- Stepan Kholodov (Oš Trzin) - 1. mesto - državni prvak

- Urška Dovečar (Oš Komenda - Moste) - 2. mesto - državna podprvakinja

- Žiga Pahor (Oš Frana Albrehta) - 2. mesto - državni podprvak

- Brina Frece (Gimanzija Šiška) - 5. mesto

- Leon Adrović (Oš Frana Albrehta) - 7. mesto

 

EKIPNE UVRSTITVE ŠOLE:

- 1. Mesto - Oš Šmartno v Tuhinju (učenke)

- 3. Mesto - Oš Rodica Domžale (učenci)

- 4. Mesto - Oš Komenda - Moste (učenke)

- 6. Mesto - Oš Trzin (učenci)

Oglejte si tudi