Logo MojaObčina.si

Komenda

JUTRI
29°C
17°C
SOB.
23°C
17°C
Deli

LETNO SREČANJE PROSTOVOLJCEV UPPG

V prostorih Društva za mladinsko dejavnost Mravljišče v Komendi so se 9. decembra zvečer na povabilo vodstva dobrodelne organizacije Ustanove Petra Pavla Glavarja (UPPG) zbrali njeni prostovoljci in sodelavci.

Delo Ustanove v iztekajočem se letu je predstavil njen predsednik Štefan Petkovšek. Zvrstilo se je 15 dogodkov različnih formatov – od predavanj, intervjujev, prikazov, dejavnostih na sejmu, varovanja otrok na poti v šolo, čiščenje občine, akcije zbiranja živil po trgovinah v občini do koncerta. Nemoteno sta tekla programa razdeljevanja živil in štipendiranje. Štipendisti so opravljali svojo delovno prakso v režijskem obratu, Mravljišču, nudili učno pomoč, vodili skavte in pomagali pri organizacijski izvedbi dogodkov Ustanove. Uprava je sprejela prenovljen Statut in Pravilnik o štipendiranju. 

Vse to se je izvedlo zaradi številnih prostovoljnih ur dela.


Po mnenju predsednika je prostovoljstvo zdravilo za različne tegobe v skupnosti. »Usposablja nas, da namesto nerganja »manjka nam to in to«, pokažemo moč sodelovanja in solidarnosti. Namesto, da čakamo, da bi drugi kaj naredili za nas, izkoriščamo čas za to, da storimo kaj za druge. Prostovoljstvo je primerno za vsakogar. Prostovoljstvo nas usposablja tudi za to, da znamo sprejeti in dajati pomoč. Saj nihče ni tako velik, da ne bi potreboval pomoči in nihče ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.«


Za njim sta Matjaž Osolnik in štipendist Ustanove David Peterlin udeležence razveselila in razvedrila s več prikazanimi čarovniškimi spretnostmi s kartami za tarok, Rubikovo kocko in ugibanjem skrite besede.

Prostovoljec pri Ustanovi Jožef Pavlič je prebral tri pesmi iz svoje tretje pesniške zbirke Vodoravnice in navpičnice, ki je nedavno izšla pri založbi Družina z denarno pomočjo Občine Komenda.


Vsi udeleženci so tudi povedali, kaj delajo pri Ustanovi, kaj jim to delo pomeni - koliko jih to osebnostno bogati in izpopolnjuje. Nazadnje so sedli k skromnemu prigrizku in prijateljskemu pomenku, domov pa odšli s simboličnim darilom Ustanove in lepo praznično voščilnico ter povabilom k nadaljnjemu prizadevnemu delu v korist skupnosti, kajti »prostovoljstvo je drža, ki plemeniti človeka in skupnost«.

E. Č.

V kolikor želite postati prostovoljec Ustanove, pišite na info@uppg.si.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi