Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Tabor gasilske mladine PGD Komenda na Rogli

Letos smo letovali že četrtič. Prvo leto je pogum za letovanje na Rogli zbralo le 8 mladih gasilcev, naslednje leto nas je bilo že 15, tretje leto 20 in letos kar 24, tako da smo za prevoz morali najeti avtobus. Cenovno ugodno letovanje in malce drugače, kot na morju.

Na Rogli smo letovali od 12.8. do 17.8. Prav veliko priprav ne potrebujemo, saj smo nastanjeni v hotelskih apartmajih, za naše želodčke pa zelo dobro skrbijo v hotelski restavraciji. Nujna oprema so kopalke, športna obutev in zvočniki za poslušanje glasbe ob večernih urah. Že prvi dan smo se kopali v hotelskem bazenu in se sankali na Zlodejevem. V večernih urah smo koristili športna igriška, ta pridni pa so se vsak dan povzpeli na razgledni stolp. V ponedeljek smo cel dan preživeli na bazenih v Termah Zreče, večinoma na toboganih in se posvetili drugim vodnim vragolijam (plavanje, tunkanje, špricanje). V torek je cel dan deževalo, zato smo poleg plavanja v hotelskem bazenu koristili tudi športno dvorano za igranje odbojke in namiznega tenisa. V sredo zjutraj nas je zopet zbudil lep, sončen dan, zato smo se dopoldne kopali, nekateri so se udeležili maše v cerkvici na Rogli, po kosilu pa smo se sankali na Zlodjevem in se odpravili na pohod po Škratovi poti. Med potjo smo pridno nabirali žige, se povzpeli na razgledni stolp in se na kocu ustavili v Škratovi vasi. Najmlajša dva sta za vse osvojene žige prejela nagrado – sladoled. Tudi četrtek je minil športno: plavanje, sankanje, košarka in nogomet. V petek zjutraj po zajtrku smo pospravili svoje stvari in apartmaje ter se odpravili v Savinjsko dolino v Avtocamp Menina. Preplezali smo adrenalinski park in se ob mučenju naših sotrpinov hudo zabavali. Poskrbeli so tudi za naše želodčke z slastnimi pizzami in v popoldanskih urah smo se vrnili domov.

Celotni tabor je potekal v prijetnem vzdušju. Že med zimskimi počitnicami smo za vse mlade gasilce izdelali majice z imeni, ki smo jih razdelili na Rogli. Poleg vseh aktivnosti nam je ostalo dovolj časa za druženje, poslušanje glasbe, gledanja filmov, igranja kart in seveda za norčije, kot je mazanje z zobno pasto in še kaj, kar pa naj bi mentorjema ostalo skrito. In seveda, drugo leto gremo spet tja gor.

 

Zapisala: Mihaela Poglajen 
Predsednica MK pri PGD Komenda  

Oglejte si tudi