JUTRI
21°C
15°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

KOSTANJEV PIKNIK UPOKOJENCEV PRI MLINČKIH

Člani Društva upokojencev (DU) Komenda na čelu z Marijo Špehonjo in Janezom Zalokarjem (pridružil se jim je tudi predsednik Saša Lenarčič) so pripravili vse potrebno za kostanjev piknik domačega in sosednjih upokojenskih društev 19. oktobra dopoldne pri Mlinčkih pod Hosto. Uredili so prostor, na katerem je bil piknik, poskrbeli za elektriko s pomočjo agregata, ozvočenje, glasbo s CD-ja, predvsem pa kostanj in tudi za pijačo. Naklonjeno jim je bilo vreme, saj je bilo prijetno toplo, dežne kaplje so začele padati po koncu piknika ob 14. uri.

Od povabljenih gostov se je piknika udeležila predsednica DU Cerklje na Gorenjskem s tremi člani, predsednica DU Vir, predsednik DU Radomlje z devetimi kolesarji, trije člani DU Vodice, predsednica DU Bukovica-Šinkov Turn s 16 pohodniki, dva člana DU Medvode in dva člana DU Kamnik.

Poleg gostov je prišlo okrog 40 članov DU Komenda.

Za prijetno razpoloženje je skrbel Niko Zalaznik z igranjem na harmoniko.
Zbrane domače upokojence in goste je pozdravil in jim prijetno bivanje v osrčju suhadolskih gozdov zaželel predsednik DU Komenda Saša Lenarčič. Pridružili so se mu tudi predstavniki gostujočih društev. Pogovor je stekel sam od sebe, kot je to pri dobrih znancih in sodelavcih. Okusen pečen kostanj in druge dobrote so vsem teknile. Gobarji med upokojenci so se tudi sprehodili po bližnji okolici v upanju, da bo kaj jurčkov, a teh kljub toplemu vremenu in zadosti vlage ni bilo, bilo pa je nekaj drugih gob. Te dajo v lonec ali jih popečejo le zares dobri poznavalci "gozdnih dobrot". Bog ne daj kakšne mušnice, ki se, svarilno, razkazujejo na uhojeni gozdni poti malce višje. Velik užitek je bilo že "bresti" po listju, ki je pošumeval pod nogami, ga je veter nosil kot znanilce vse bolj bližajočega se poslabšanja vremena, hladu in, sčasoma, prvih snežink. Tokrat je bilo tako toplo, da je zadoščala že jopica, predvsem pa dobra pohodniška garderoba in obutev.
Pogumnejši so se na pot podali s kolesi ali celo peš. Nekateri od daleč, drugi iz bližnjih krajev. Potrdili so, da jih je privabil prijeten dan, topel pečen kostanj, predvsem pa želja in potreba po prijateljskem druženju, petju, kakšni šali ter zavest in trdna odločitev: Upokojenci se ne damo!
 

1/10










Jožef Pavlič

Foto: Saša Lenarčič    

Oglejte si tudi