Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
19°C
11°C
JUTRI
16°C
11°C
Deli
5607

Zahvala in iskrena velika hvala - gasilci !

Dan po dnevu spomina.

Spomnim se dogajanj v Športni dvorani v Komendi, spomnim se Miklavževih koncertov, Šopkov za mami. Spomnim se kasaških dirk na hipodromu, ko so se merili, kdo bo hitrejši med župani občin okrog komendske. Tudi dan po 1. novembru v petek zvečer, 2. novembra 2018, je bilo več kot na las podobno nekdanjosti v Športni dvorani v Komendi.

Spet so bili ob komendskem župani tudi iz okoliških občin. Spet je bila nabito polna dvorana. Spet je bil na odru z ansambli in pevci Podokničar. Spet je bil tu nekdanji kamniški župan. Tokrat v vlogi predsednika vlade Republike Slovenije. Pravzaprav so se spet vrnila nekatera imena, ki so bila oblikovalci lepih dogajanj pred leti. In spet je bilo zelo, zelo lepo.

Ko sem sledil besedam Podokničarja, sem se ob njegovem spominu, ko je rekel, da je bilo pred pol leta, ko je Igor iz Žej poslušal digitalni stroj, sklenil, da bo za čestitko mošanskim gasilcem, ki so se lotili gradnje novega gasilskega doma v Mostah, naredil veliko prireditev. Prireditev kot dobrodelni prispevek polne dvorane za poplačilo izgradnje gasilskega doma.

Spomnil sem se, da je Štebetov Igor že pred nekaj leti presenetil z dogodkom na Materinski dan. Takrat so vse obiskovalke dvorane v kulturnem domu v Komendi, ki je praznoval 80-letnico izgradnje, po prireditvi ob izhodu dobile darilo Občine Komenda - rdečo vrtnico. Bilo je takrat enkratno lepo.

Tokrat ni šlo za vrtnice. Tokrat, čeprav je bilo v času pred volitvami, tudi ni šlo za predvolilne nastope. (Ali pač, komu). Tokrat so se župani odzvali povabilu in tudi novi predsednik vlade države Slovenije ni potreboval glasov za prvo slovensko mesto, saj je Marjan Šarec v petek že nastopil kot prvi. Tudi Slavko Poglajen kot gasilec in Stanislav Poglajen kot župan je v nagovoru že nastopil kot prvi v občini tudi po bližnjih volitvah. Ob njem je bil tudi vodiški župan v enaki vlogi.

In gasilcem, mošanskim, iz zveze Komende z Jožetom Sušnikom, predstavnikom krovne gasilske zvezne veje je polna dvorana izrekla in potrdila hvaležnost vsem v občini, v regiji, v Sloveniji.

Ko sem ob sprehodu med obiskovalci v odmoru srečal Sreča Korbarja, sem razbral z njegovega nasmeha, da je ob spominu na nekdaj tudi tokrat zadovoljen. Spet je bila pomembna njegova vloga za uspeh prireditve. Ko sem srečal nekdanjega župana Tomaža Drolca, je bilo spet kot na nekdanjih dogodkih. In ko sem srečal kamniškega med nastopom Nuše Derende, ki je med skladbo za slikanje stopila pred pametni telefon Toneta Smolnikarja za sliko, sem vedel, da je tokrat iskreno in zares z namenom pomoč za Pomoč mošanskim gasilcem na številki 112.

In če še enkrat pomislim, da so se z nastopi brezplačno odzvali in nastopali na odru Modrijani, Čuki, Okrogli muzikanti, Ognjeni muzikanti, Viharnik, Gašperji, Kvatropirci, Orkester slovenske vojske, Komendska godba in Mažoretke, otroci osnovne šole Komenda, pa Tjaša Hrovat, Manca Špik, Maja Oderlap in Nuša Derenda, potem ni čudno, da je neredko med nastopi tudi dvorana v petek v Komendi tja do 23. ure prepevala in še dlje plesala.

Dragi gasilci, in vsi, ki ste v petek, 2. novembra 2018 pripravili ta lep večer dan po dnevu spomina. Tudi v imenu medijev hvala - Zmagali ste; kot že nič kolikokrat!

- až

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi