Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

V Komendi tekmovalo preko 450 judoistov

V soboto, 8.10.2022 in nedeljo, 9.10.2022 je Judo klub Komenda že sedmo leto zapored organiziral veliko mednarodno tekmovanje v judu 7. Pokal Komende – Komenda Open. Turnir, ki je v nekaj letih iz prijateljske tekme prerasel v enega izmed največjih judo tekmovanj v Sloveniji, se je odvijal v Športni dvorani Komenda, ki je kar pokala po šivih. V dveh dneh se je namreč borilo več kot 450 judoistov iz 48 klubov in 7 držav. V Komendi smo gostili športnike iz Bosne, Avstrije, Srbije, Italije, Hrvaške in Ukrajine.

 V soboto je potekala slavnostna otvoritev tekmovanja, kjer so judoiste nagovorili velika podpornica športa mladih evropska poslanka ga. Ljudmila Novak, generalni sekretar Judo zveze Slovenije g. Franc Očko in predsednik Judo kluba Komenda g. Boštjan Veinhandl. Prvi dan so tekmovali judoisti v kategorijah U12, U14 in U16, ki so bile de slovenskega uradnega pokala Judo zveze Slovenije ter judoisti U18, kot neuradna kategorija. Obiskovalce in navijače na tribunah so navdušili športniki z dobrimi borbami, ki so potekale cel dan, vse do 18 ure. Poleg posameznih rezultatov so si klubi prizadevali osvojiti tudi pokal za najboljše ekipne rezultate.

Odlično so se borili tudi naši judoisti, ki so na domačem terenu osvojili ekipno 3. mesto na Pokalu Komende in s tako visoko uvrstitvijo poskrbeli za navdušenje v dvorani. Dobro so se odrezali tudi posamezniki, ki so na tem tekmovanju osvojili kar 7x zlato, 2x srebrno in 5x bronasto kolajno. Pokal Komende je zaradi dobre udeležbe slovenskih in tujih klubov tudi eno izmed močnejših ter težjih tekmovanj pri nas, zato so te odlični rezultati še toliko bolj pomembni. Na prvo mesto so se povzpeli Leon Adrović (U14), Teo Bizjak (U14), Nastja Drakšič Koštomaj (U14), Timeja Starovasnik (U14), Haya Veinhandl Obaid (U16), Luka Žagar (U18) ter Brina Frece (U18). Z zelo dobrimi borbami sta vse do finala uspeli priti Stepan Kholodov (U14) in Maj Lokar Gros (U18), ki sta osvojila 2. mesto. Na stopničkah so stali še: Jon Potočar (U12), Svit Starovasnik (U12), Pavle Ilić (U14), Karim Veinhandl (U14) in Rok Ravnikar (U14).

Judo tekmovanje se je letos prvič nadaljevalo tudi naslednji dan, v nedeljo, 9.10.2022, ko je so na vrsto prišle mlajše kategorije in sicer JUDO VRTEC ter U8 in U10. Vrtčevski otroci so tekmovali v sumo borbah – izrivanju nasprotnika iz označenega kroga, šolski otroci pa v judo borbah. Judoiste je pozdravila tudi judo panda, prepoznavna maskota Judo kluba Komenda. Vsi najboljši tekmovalci so prejeli lepe nagrade.

Organizatorji smo s tekmovanjem zelo zadovoljni, saj z dobro organizacijo turnirja, na katerega se vsi radi vračajo širijo prepoznavnost Komende daleč naokoli.


Utrinke s tekme si lahko ogledate na povezavi:

https://www.facebook.com/judoklubkomenda/videos/572708907964489/

 

REZULTATI (7. Pokal Komende – sobota, 8.10.2022)

Leon Adrovič – 1. mesto

Teo Bizjak – 1. mesto

Nastja Drakšič Koštomaj – 1. mesto

Timeja Starovasnik – 1. mesto

Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto

Luka Žagar – 1. mesto

Brina Frece – 1. mesto

Stepan Kholodov – 2. mesto

Maj Lokar Gros – 2. mesto

Jon Potočar – 3. mesto

Svit Starovasnik – 3. mesto

Pavle Ilić – 3. mesto

Karim Veinhandl – 3. mesto

Rok Ravnikar – 3. mesto

Zakhar Kholodov – 5. mesto

Jan Pečnik – 5. mesto

Martin Zupančič – 7. mesto

Oglejte si tudi