Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Judoistka Haya Veinhandl Obaid prva tudi na najbolj množičnem tekmovanju v Sloveniji

V soboto, 7.5.2022 se je v Mariboru odvijal pravi judo spektakel, katerega se je v občini, ki zelo podpira razvoj juda, prav z veseljem udeležiti. Na 4. mednarodnem turnirju Apolon Open, ki ga je več kot odlično organiziral Judo klub Apolon Maribor je nastopilo rekordno število tekmovalcev. Na tatamiju se je v enem dnevu borilo kar 804 tekmovalcev, ki so prišli iz 17 različnih držav in 97 klubov. Na tako močnem tekmovanju je s svojo ekipo nastopil tudi Judo klub Komenda, kjer so vsi tekmovalci nastopili v polnih kategorijah. Borbe so potekale od jutra in vse do 23 ure zvečer. Tekmovalci so v Mariboru prespali in se naslednji dan udeležili tudi enodnevnih priprav, kjer so izkoristili priložnost borb s tujci in se tako še dodatno pripravljali.

Nekaj dni pred tekmovanjem, nas je kontaktiral tudi organizator Izraelske ekipe iz Tel Aviva in Haife in nas prosil za skupni trening z njihovimi judoisti. Ker doma nimamo svoje telovadnice, ki bi bila dovolj velika, smo skupni trening organizirali v Ljubljani, kjer smo se s skupnimi močmi pripravljali na tekmovanje Apolon Open.

Izmed dvanajsterice tekmovalcev, ki so zastopali JK Komenda se je najbolje odrezala štirinajstletna Haya Veinhandl Obaid, ki je uspešno pometla s konkurenco v kategoriji mlajših kadetinj do 57kg in se uvrstila na 1. mesto. Po zmagi nad tekmovalko iz Avstrije in Slovenije, se je v finalni borbi pomerila prosti Buntić Ivani iz Bosne in Hercegovine in po napeti borbi osvojila zlato.

Kolajno sta osvojili še dve dekleti v kategoriji starejših deklic. Timeja Starovasnik in Nastja Drakšić Koštomaj, obe učenki OŠ Šmartno v Tuhinju sta osvojili odlično 3. mesto, kar je velik uspeh na tako množičnem tekmovanju.

Konkurenca pri fantih je še močnejša, a so kljub temu kar trije tekmovalci pristali v boju za kolajno. Za las so stopničke zgrešili Maj Lokar Gros (U18), Žiga Pahor (U16) in Karim Veinhandl (U14). Maj je prvo borbo izgubil proti kvalitetnemu slovenskemu tekmovalcu Blažiču in se nato z zmago proti tekmovalcu iz Izraela uvrstil v repasaž, kjer se je boril za kolajno. Žal se ni izšlo po načrtih in je zaključil z osvojenimi točkami in 5. mestom. Prav tako je bil peti tudi Žiga, ki je imel kar 6 težkih borb. Začel je z vrhunskim tempom in zmagal dve borbi. Nato ga je porazil tekmovalec iz Češke, a je v repasažu popravil napake in zmagal še dve borbi. Za tretje mesto je premoč priznal Hrvatu. Točke je osvojil tudi Karim, ki je prav tako vodil z dvema zmagama, a na koncu popustil in v borbi s Srbom in Slovakom izgubil ter končal na visokem 5. mestu. Do točk in uvrstitve sta na 7. mesto prišla še Mina Jenko in Svit Starovasnik.

Za tako veliko tekmovanje, kjer je nastopilo toliko tujcev so te uvrstitve nam zelo dobre in nas še spodbudijo k nadaljnjim treningom in trudu.

 

Oglejte si tudi