Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA

Slavnostna seja, ki se je zgodila v sredo, 15. maja v Kulturnem domu Antona Breznika na Križu, je slovesno obeležila in počastila 20. občinski praznik Občine Komenda.

''Življenje v lokalni skupnosti ni le gradnja komunalne infrastrukture, zgradb, igrišč …, čeprav je vse to seveda osnovni pogoj za uspešno bivanje. Na prvo mesto je prav gotovo potrebno postaviti iskrene medsebojne odnose, sožitje,'' je v svojem govoru dejal župan Stanislav Poglajen.

Slavnostna seja je gotovo bila eden tistih dni, ko so težave ostale pred vrati, prevladovali pa so iskreni medsebojni odnosi, prijateljstvo, veselje.

Pester program sta povezovala Barbara Božič in Darko Mauser, popestrili pa so ga člani KD Godba Komenda, pevci in pevke mešanega pevskega zbora DU Komenda in posebni gost večera – Oto Pestner. Da je v zraku vseskozi odzvanjal čudoviti zven citer, je poskrbela citrarka Špela Štular.

Vrhunec večera je bila podelitev športnih in občinskih priznanj.

Bronasto priznanje Občine Komenda je za ves trud, skrb in prizadevanje za gasilce prejel Franc Verhovnik. Prav tako bronasto priznanje je za vse zasluge na področju konjeništva prejel Miha Tabernik. Tretje bronasto priznanje je prejel Orientacijski klub Komenda, ki je v kratkem času postal drugi najmočnejši orientacijski klub v Sloveniji.

Priznanje za najperspektivnejšo športnico do 15. leta starosti je prejela karateistka Kaja Zupančič, priznanje za najperspektivnejšega športnika pa je prejel izjemni šahist Jan Šubelj.

Priznanje za najboljšo športnico v mladinski konkurenci je prejela plezalka Lana Skušek, za najboljšega športnika v mladinski konkurenci pa je bil izbran Matic Blaž, ki premika meje v orientacijskem teku.

Priznanje za najboljšega športnika v članki konkurenci je prejel kolesar Tadej Pogačar, najboljša športnica v članski konkurenci pa je postala obetavna mlada atletinja Agata Zupin.

Prireditev je čudovito zaključil skupni nastop pevcev DU Komenda in Ota Pestnerja, z katerimi je zapela vsa dvorana.
Tekst in foto: Špela Šimenc

Oglejte si tudi