Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Slavnostna seja občinskega sveta

Med številnimi majskimi prireditvami ob 18. prazniku občine Komenda je bila slavnostna seja Občinskega sveta in podelitev občinskih ter športnih priznanj v ponedeljek, 15. maja, ob 17. uri v telovadnici šole v Mostah osrednja prireditev. Komendska godba, Mladinski pevski zbor OŠ Komenda Moste in citrarka Eva Poglajen so oblikovali praznično slovesnost in kulturni program, medtem ko je župan Stanislav Poglajen v nagovoru povzel dogajanja v občini med dvema praznikoma in ob tem še posebej poudaril izgradnjo komunalne infrastrukture s kohezijskimi sredstvi in z denarjem iz občinskega proračuna. Čisti lastni strošek iz občinskega proračuna s prek 750.000 evri pa je letošnja druga največja gradnja. To je izgradnja prostorov za šolo in vrtec nad šolo v Komendi, ki poteka po programu in bo kmalu končana. Ob tem pa je bil župan tudi precej kritičen zaradi (ne)sodelovanja države oziroma njenih posameznih ministrstev in služb z občino, saj je neizpolnjevanje obveznosti, obljub, dogovorov in takšno  nekorektno ponašanje že kar stalnica.

Za dosežene uspehe, s katerimi občina vidno izstopa z delom in uspehi v tem delu Gorenjske, sta čestitala ob prazniku poslanca Matej Tonin in Julijana Bizjak Mlakar. Uspešno nadaljevanje tudi v prihodnje pa so ob čestitkah zaželeli načelnik Upravne enote Kamnik Mihael Novak in gostje iz z občino Komenda pobratene občine Križevci in iz sosednje občine Mengeš.

Na slavnostni seji so bila podeljena tudi letošnja občinska priznanja in priznanja za dosežke na športnem področju v minulem letu. Med dobitniki občinskih priznanj, podelila sta jih župan in predsednik KMVI Roman Koncilija, sta bila Darko Hacin, ki je dobil bronasto priznanje za delo na različnih področjih v Komendi, še posebej pa v Konjeniškem klubu in Nogometni klub Komenda za 60-letno delo in uspehe, ki ga je v imenu kluba sprejel predsednik Aleš Marinko. Športna priznanja, podelila sta jih župan in predsednica odbora za družbene dejavnosti Viktorija Drolec, pa so dobili za dosežke v minulem letu Jan Šubelj (Križ) na šahovskem področju, Agata Zupin (Breg) na atletskem in Tadej Pogačar (Klanec) za izjemne dosežke v kolesarstvu. 
Teks in foto: A. Žalar

Oglejte si tudi