Logo MojaObčina.si

Komenda

JUTRI
24°C
11°C
TOR.
24°C
10°C
Deli

Obvestila in navodila ob pojavu korona virusa župnije Komenda

V skladu z navodili Slovenske škofovke konference, ki so objavljena na spletni strani Slovenske katoliške Cerkve, zaradi ohranjanja zdravja vernikov tudi v naši župniji velja naslednje:

- Odpovedane so vse svete maše, podeljevanje zakramentov, drugi dogodki in srečanja.

- Duhovnik bo maševal zesebno, brez prisotnosti vernikov. Svete maše bodo darovane po namenih, ki so oznanjeni.

- Škofje podeljujejo slovenskim katoličanom spregled od dolžnosti udeležbe pri nedeljski sveti maši. Vendar verniki to lahko nadomestimo z molitvijo, postom, branjem Svetega pisma in spremljanje svete maše po radiu, televiziji ali spletu. Nekaj možnosti za to lahko najdete na spletni strani Družine.

- Župnijska oznanila bodo objavljena na spletni strani in na oglasni deski pred cerkvijo.

- Do preklica odpade tudi ves verouk. Namesto tega ste starši naprošeni, da z otroki predelate snov, o kateri bi se sicer pogovarjali pri verouku.

- Cerkev bo za osebno molitev odprta v večernih urah od 17. do 19. ure. Vernike, ki niste popolnoma zdravi, pozivamo, da ne prihajate v cerkev. Strokovnjaki domnevajo, da se okužba s korona virusom lahko kaže tudi v zelo blagi obliki, vendar je okužena oseba tudi v tem primeru kužna! Prav tako naj v cerkev ne prihajajo starejši in tisti, ki imajo druge kronične bolezni. V vsakem primeru dosledno upoštevajte navodila, ki jih izdajajo državne oblasti in so objavljene v medijih, predvsem pa na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Naprošeni ste tudi, da o tem obvestite tudi tiste župljane, ki ne spremljajo naše spletne strani.

O vseh novostih in spremembah v naši župniji vas bomo redno obveščali pri oznanilih v cerkvi in tudi preko spletne strani.

 

____________________

“Koronavirus in duhovnost. Koronavirus se dogaja v postnem času. Opominja na minljivo in negotovo življenje slehernika - to je postno. Hrepenenje po veliki noči je letos močno, kot še nikoli.” (Vir: Branko Cestnik)

 

 

 

Besedilo vzeto iz: http://zupnija-komenda.rkc.si/index.php/content/display/530

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi