Krožnike so ocenjevali komik in radijec Tadej Bricelj, tekmovalec letošnje oddaje Masterchef Slovenija Klemen Orter in Zdenka Pavli, univezitetni diplomirani tehnolog živilske tehnologije iz Mesa Kamnik.
Da »grillanje« Antonovih žar mojstrov ni bilo le slastno, ampak tudi zdravo, je specializiran strokovnjak za prehrano iz podjetja dr. Feelgood, Mario Sambolec, z navzočimi delil nekaj uporabnih nasvetov. Za odlično vzdušje pod kamniškimi planinami pa je skrbel komik in v prvi vrsti strastni mesojedec Gašper Bergant.
V domačem vzdušju Gostilne Repnik, ki je skrbela, da so bili siti tudi gostje, je bilo na vsakem koraku čutiti lokalno povezanost. Za ambient so poskrbeli Vrtni center Gašperlin, vrtno pohištvo Gaf in Pritent iz Trzina, za nepogrešljive dodatke Antonovim krožnikom pa kamniška Natureta z omakami in prilogami za žar, pekarna Pečjak in Zavod Grunt, ki zaposluje invalide na zaščitenih delovnih mestih in je predstavil svoje sire. Da je hrana lažje stekla po grlu, je skrbel lokalni mikropivovar Maister. Na koncu, ko so si zbrani želeli le še nekaj sladkega, pa jih je razveselila mengeška Slaščičarna Flere.Organizatorji in sodelujoči niso pozabili na dobrodelnost
Ne le lokalni partnerji, župani in kakovostno slovensko meso, ob organizaciji dogodka so pomislili tudi na pomoči potrebne iz petih sodelujočih občin. Tako so pomoči potrebnim družinam in lokalnim socialnim institucijam donirali žare Rosmarino z opremo. V vsako občino je šel tudi žar paket, ki so ga dopolnili Grunt ter Eta Kamnik. Podjetje Meso Kamnik pa v vsako občino pošilja večjo količino bonov za mesne izdelke. Dobrodelnosti so se pridružili tudi sodelujoči znani Slovenci.
Premierno okušanje žar izdelkov brez E-jev
Na dogodku nas je Mesar Anton iz Kamnika razvajal z dvema novima izdelkoma brez E-jev: mariniranim svinjskim filejem in Antonovimi čevapčiči, oba že nagrajena z Zlato AGRA medaljo 2019.
LINK DO FOTOGRAFIJ VISOKE RESOLUCIJE (klik za prenos)
Avtor fotografij: Nejc Pernek / zigaintihar.com