Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Tretji festival soške postrvi

Festival soške postrvi v Kobaridu je tudi letos postregel z bogatim športnim, kulturnim, izobraževalnim in kulinaričnim dogajanjem.
Tretji Festival soške postrvi je uradno odprl svoja vrata v petek, 6. septembra 2013, ko so obiskovalci v Zeleni hiši prisluhnili predstavitvi primera dobre prakse ribiškega turizma v tujini, ki ga je predstavil Matthew Calderaro. Ogledali so si razstavo H2SOŠKA domačega fotografa, ljubitelja ribolova in narave, gospoda Bineta Kurinčiča, ter  si ogledali filme o muharjenju.

 

Festival se je nadaljeval v soboto, ko so se na tekmovanje v ribolovu podali ribiči,  na vodeno muharjenje z gosti pa  županja. Tokrat je županja gostila župana Občine Brannenburg gospoda Matiasa Lederer s soprogo ter polkovnika gospoda Manfreda Benkla  s soprogo. Po dopoldanskem aktivnem preživljanju časa  na reki Soči, so se ribiči pridružili obiskovalcem Festivala soške postrvi na kobariškem trgu.

 

Obiskovalci Festivala soške postrvi so uživali v kulinaričnih dobrotah - carpacu soške postrvi, postrvi na žaru in domačem divjačinskem golažu.   Na stojnicah jim je bila na voljo bogata ponudba lokalnih pridelkov in izdelkov, lahko so spremljali likovno ustvarjanje likovnikov iz Tolmina in Kobarida, se udeležili tekmovanja v kastingu ter poizkusili jedi iz soške postrvi in degustirali vino Kleti Goriška brda. Degustacijo jedi iz soške postrvi so letos pripravili učenci OŠ Kobarid, članice Društva za samooskrbo Kobarid, Restavracija Kotlar, Restavracija Topli val in Hiša Franko.

 

V Zeleni hiši je idejo o postavitvi skulpture soške postrvi v Kobaridu predstavil dr. Boris Skalin. Zanimiva razprava in ideje so navdušile obiskovalce. Županja Občine Kobarid, ki je idejo dr. Skalina podprla, si močno želi, da bi soška postrv tako zaživela tudi na kopnem in pozdravila vsakega obiskovalca naše občine.

Poskrbeli smo tudi za naše najmlajše - zabavali so se z Damjano Golavšek, ki je posebej zanje pripravila otroški glasbeni ŽIV-ŽAV poln glasbe in plesa.

Tretji Festival soške postrvi je imel ne le zabavno, temveč tudi izobraževalno vsebino. Dan pred uradnim odprtjem Festivala je v Zeleni hiši potekala predstavitev zavezništva »Save the Soča«, ki se zavzema za ohranitev zgornjega porečja Soče, vključno s porečjem Idrijce.

Tretji Festival soške postrvi je s koncertom zaključila slovenska pevka Lea Sirk.

Povezave

www.kobarid.si

Oglejte si tudi