Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

SOČA OUTDOOR FESTIVAL 2014

Prvi vikend v juliju sta Dolino Soče zaznamovala šport in zabava. Organizatorji Soča Outdoor Festivala so v dolino privabili številne športne navdušence iz kar devetih držav.
Letošnji Festival se je odvijal v dveh posoških občinah, Kobarid in Tolmin. Na osrednjem prireditvenem prostoru v Kobaridu so si obiskovalci lahko ogledali kolesarski Eliminator in spremljali plezalno bitko na umetni plezalni steni. Plezalci so plezali na petih balvanih za katere je tudi letos poskrbel Gregor Šeliga – Šeli. Vsak balvan je bil visok  5 metrov in širok 2,5 metra. Kvalifikacijam je sledil spektakularni finale, ki je tudi tokrat potekal pod reflektorji pred množico gledalcev.

 

V soboto so dobri vremenski pogoji omogočili tudi izpeljavo padalske tekme, ki je bila gotovo prava paša za oči. Organizator se je odločil za krožno tekmo nad samim Kobaridom in tako skušal ta šport približati širši množici. Posebnost tekme je bila, da se je najboljših deset tekmovalcev podalo ponovno na vzletišče, kjer so se ponovno pomerili posebej za nagrado festivala.

 

Športnemu vzdušju na kobariškem je sledila zabava s skupino Carpediem in Tabuji, ki so kobariški trg napolnili do zadnjega kotička.

 

Vzporedno z dogajanjem v Kobaridu se je del športnega festivala odvijal na tolminskem, kjer so se na pot podali kolesarji in tekači. Adrenalinski športni navdušenci pa so se pomerili v Enduro tekmi v okviru SloEnduro pokala.

 

Organizatorji so drugi Soča Outdoor Festival uspešno pripeljali do konca in idej za leto 2015 jim ne manjka. Želijo si, da bi Festival postal eden prepoznavnejših športnih festivalov v Evropi.

 

 

Foto: SOF 2014 /Facebook/

Oglejte si tudi