Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Najlepše urejeni in turistično privlačni kraji v Zgornjem Posočju

V juliju, avgustu in septembru so tri območne komisije, ki jih je imenoval IO TZGP, ocenile 58 krajev na območju vseh treh posoških občin – Tolmina, Kobarida in Bovca.

Ocenjevalne pole so bile letos malo spremenjene, s čimer je komisija Turistična društva in Krajevne skupnosti pisno seznanila pred akcijo ocenjevanja. Ocenjevalne pole so bile prirejene  za ocenjevanje  naselij / vasi in za ocenjevanje mest. Za mesta v Posočju je komisija štela Bovec, Kobarid in Tolmin. Te je posebej ocenila centralna komisija.

 

Komisija se je odločila, da bo letos podelila eno priznanje najlepše urejenemu mestu in po največ dve enakovredni nagradi najlepše urejenima naseljema oz. vasema v  občinama Tolmin in Kobarid,  in eno nagrado najlepše urejenemu kraju v občini Bovec, saj ima le-ta najmanj naselij.

 

Najlepše urejeni in turistično privlačni kraji bodo nagrajeni s strani TZGP. Pisna priznanja bodo podeljena v petek,  22. 11. 2013, ob 18. uri, v galeriji SDK, Trg maršala Tita 11, 5220 Tolmin.

 

NAJLEPŠE UREJENI IN TURISTIČNO PRIVLAČNI KRAJI V POSOČJU LETA 2013:

Občina Bovec

Srpenica

Občina Kobarid

Svino

Potoki

Občina Tolmin

Modrejce

Gabrje

NAJLEPŠE UREJENO IN TURISTIČNO PRIVLAČNO MESTO V POSOČJU LETA 2013:  

Bovec

 

Skupna ugotovitev komisij je, da so nekatera naselja že tradicionalno vedno lepo urejena. V nekaterih naseljih se je vidno izboljšala urejenost, v drugih pa že leta ostajajo določene neurejenosti, ki kazijo celotno podobo kraja zaradi česar so prizadevni prebivalci teh naselij prikrajšani za kakovostnejše bivanje v svojem okolju.

 

Zelo opazno, v primerjavi z leti nazaj je, da so prebivalci Posočja turizem sprejeli kot dejavnost za katero se je potrebno truditi  z  nenehnim urejanjem krajev, organiziranjem raznih prireditev, prijaznostjo do obiskovalcev in drugo.

 

Pri letošnjem ocenjevanju so bile komisije še posebej pozorne pri ogledu okolice šol, vrtcev in otroških igrišč. Splošna ocena je, v večini primerov, samo dobro, saj bi bilo potrebno  skoraj vsepovsod zamenjati lesene dele klopi ali igral oz. jih vsaj prebarvati, pokositi  travnate površina in okolico lepše ocvetličiti ali ozeleniti. Izjemno lepo pa je urejena okolica vrtca in Dijaškega doma v Tolminu.

 

Koordinatorka: Milena Jurkas

                                                      

Oglejte si tudi