Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Kobarid – malo mesto z velikimi zgodbami

Na zahodu Slovenije v neposredni bližini Triglavskega Narodnega parka pod vznožjem Julijskih Alp, prav na meji z Italijo, se nahaja navdušujoče lepa dolina reke Soče, ki velja za eno izmed najlepših evropskih rek.

 

Prav tu, na prelomu alpskega sveta v furlansko nižino, je zgodovina pisala velike zgodbe. Najbolj znana med njimi je gotovo I. svetovna vojna in Soška fronta, ki jo tenkočutno predstavljajo Kobariški muzej, Fundacija Poti miru ter številni zasebni muzeji. Spomin na bitke živi tudi v muzejih na prostem, ki jih sami ali ob spremstvu vodnika lahko najdemo na Poti miru. 

 

Slikovita narava zagotavlja pogoje za izvedbo številnih zanimivih športnih in drugih doživetij za posameznike in skupine.  Dolina je raj za vodne športe na reki in ribolov, priljubljena destinacija za jadralne padalce, velike in raznolike možnosti ponuja tudi gorskim kolesarjem in pohodnikom. Številne daljinske poti, med njimi poti Alpe Adria in Juliana vas popeljeta po dolinah in najlepših vršacih s čudovitimi razgledi. 

 

Za vse ljubitelje dobre hrane in vrhunskih vin je Kobarid zadetek v polno! Izročilo starih rodov še vedno živi v družinskih restavracijah in gostilnah, kjer lahko okusite jedi naših prednikov kot so kobariški štruklji, domača polenta, planinski sir in skuta. Posebno doživetje je tudi odkrivanje žive etnološke dediščine in pokušina sira Tominca, ki se že stoletja prideluje po tradicionalni metodi na pašnih planinah nad Kobaridom. Vse te lokalne dobrote lahko vsako leto začetek oktobra okušate na kulinaričnem festivalu - Jestivalu okusov in umetnosti. 

 

 

Vse dodatne informacije in predstavitvene brošure o destinaciji Dolina Soče:

Turizem Dolina Soče - Turistično informacijski center  Kobarid

Trg svobode 16, 5222 Kobarid
tel.: +386 5 38 00 490, e-mail: info.kobarid@dolina-soce.si, www.dolina-soce.si

 

Oglejte si tudi