Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Delavnica za razvoj produktov na temo 1. svetovne vojne

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z agencijo Turizem Furlanije Julijske Krajine, Fundacijo »Pot miru v Posočju«, RDO Smaragdna pot  ter Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem, je v sredo, 16. aprila 2014 v Novi Gorici organizirala delavnico za razvoj in promocijo turističnih produktov na temo prve svetovne vojne.   

 

V prvem delu dogodka so agencije in ponudniki predstavili svoje izkušnje s promocijo in trženjem tovrstnih produktov, medtem ko so muzealci in zbiralci na kratko predstavili kulinariko in nekaj zgodb, ki lahko služijo kot vir idej za novo ponudbo.

V drugem delu je bilo organizirano mreženje med ponudniki ter agencijami iz Slovenije in Italije.   

 

Delavnica se je udeležilo veliko število agencij, turističnih ponudnikov, muzealcev, zbiralcev in ostalih akterjev vpletenih v zgodbo obeleževanja 100-letnic 1. svetovne vojne.

 

Na delavnici sta delo in poslanstvo kobariških zgodovinskih ustanov predstavila Maša Klavora iz Fundacije Poti miru v Posočju in Jože Šerbec iz Kobariškega muzeja. Za turistično-promocijski del projekta pa je poskrbela Tatjana Humar iz LTO Sotočja-TIC Kobarid.  

 

Projekt T-lab je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  

 

Vir: SPIRIT

Oglejte si tudi