Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
11°C
-1°C
ČE.
15°C
-2°C
Deli

Župan se je udeležil seje šolskega parlamenta

Petkov delovni dan je župan začel v šolskem parlamentu, kamor so ga tudi letos povabili šolski parlamentarci in mu predstavili svoje videnje in predloge za še lepše življenje v občini.


Šolski parlament sta vodila predsednica Lara Korošec in podpredsednik Nejc Rot, ki sta uvodoma pozdravila vse sodelujoče in besedo predala županu. Kobariški župan se je zahvalil za povabilo in povedal, da se takšnim povabilom vedno rad odzove in prisluhne mladim, saj je njihov pogled mnogokrat drugačen od pogleda odraslih. Predstavil je delovanje in financiranje občine, vpetost lokalne skupnosti v šolstvo,  programe za starejše, turizem, skrb za urejeno infrastrukturo, …

V nadaljevanju seje, ki je letos prvič potekala v dvorani, kjer potekajo seje Občinskega sveta Občine Kobarid, so predstavniki vseh razredov podrobneje predstavili želje in pobude. Župan jim je odgovoril na vsa zastavljena vprašanja in pojasnil, da za nekatere pobude občina že pripravlja dokumentacijo za prijavo na razpis, nekatere pa je že prijavila,...  ( zamenjava parketa v športni dvorani Kobarid, ureditev tekaške steze na stadionu). Župan je ob tej priložnosti mlade seznanil, da ima občina kar nekaj odprtih projektov, ki jih bo realizirala v kolikor bo  uspešna pri pridobivanju sredstev na razpisih.

Mladi parlamentarci so izpostavili tudi problem neurejenih avtobusnih postajališč po vaseh in športnih igrišč, kjer v poletnem času preživljajo svoj prosti čas. Izpostavili so tudi pomen čistega okolja, urejenih cest,  vožnje motornih koles po Triglavskem narodnem parku,... 

Pohvalili so urejeno varno šolsko pot v Kobaridu in ureditev pločnika pri OŠ Kobarid, ki pravkar poteka. Ob zaključku seje se je ravnateljica zahvalila županu, ker si vsako leto vzame čas in se odzove povabilu mladih parlamentarcev ter tako iz prve roke sliši mnenja in pobude osnovnošolcev. Poudarila je, da se na šoli zavedajo, da je velik privilegij in prednost malih občin ravno to, da imajo priložnost osebno poklepetati z županom in mu predstaviti pobude. Mentorica šolskega parlamenta Urška Mlekuž Vončina je bila z delom letošnjih parlamentarcev zelo zadovoljna in ob tej priložnosti se jim je zahvalila za odlično sodelovanje ter jim zaželela lepe počitnice. 


Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!