Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Župan pozdravil prvošolčke

V četrtek, 1. septembra 2016, je v šolske klopi Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid sedlo 40 prvošolčkov - 26 osnovnošolcev bo pouk obiskovalo v Kobaridu, 6 v Drežnici, 6 v Smasteh in 2 v Breginju.
Letos je sprejem vseh prvošolčkov naše občine prvič potekal na centralni šoli v Kobaridu. Prvošolčke in njihove starše  je pozdravila ter nagovorila ravnateljica Melita Jakelj, ki jim je v uvodnih besedah čestitala in zaželela lep začetek šolskega leta ter prijeten vstop v osnovnošolske klopi. S spodbudnimi besedami in čestitkami jih je pospremil tudi kobariški župan Robert Kavčič, ki je poudaril pomen šole in kvalitetnega izobraževanja v kraju ter pohvalil dobro sodelovanje lokalne skupnosti z šolo. 

Občina Kobarid je ob tej priložnosti vsem prvošolčkom podarila letno nezgodno zavarovanje, knjižico Številke in odsevni brezrokavnik ter odsevno kresničko za varnost in vidnost v prometu. 


Prvošolčke je pozdravila tudi direktorica Mlekarne Planika Anka Miklavič Lipušček in prvošolčkom podarila sir, ki so ga v Mlekarni Planika izdelali posebej zanje.

Prvošolčke je pozdravil tudi redar Janko Volarič, ki bo z najmlajšimi osnovnošolci v sklopu občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, sodeloval skozi celo šolsko leto. Zaželel jim je varno pot v šolo in domov!

 

Po uradnemu delu sprejema so si prvošolčki ogledali predstavo in si v družbi razredničark ogledali razrede v katerih bodo preživeli šolsko leto, spoznali učiteljice in se v družbi prijateljev, staršev in učiteljic posladkali. 

 

V šolskem letu 2016/17 je Osnovna šola Simona Gregorčiča Kobarid sprejela 40 prvošolčkov. Od tega jih bo 26 obiskovalo centralno šolo v Kobaridu, 6 podružnično šolo v Drežnici, 6 podružnično šolo v Smasteh in 2 podružnično šolo v Breginju.  

 

Vsem šolarjem in njihovim učiteljicam želimo lep in uspešen začetek novega šolskega leta!

 

Oglejte si tudi