Danes in jutri poteka v kobariškem Hotelu Hvala - restavraciji Topli val kulinarični dogodek, ki ga res ne smete zamuditi. V sklopu projekta Kuhna Pa To so se danes pomerili mladi kuharski ustvarjalci iz OŠ Kobarid, Deskle, Brda in iz Špetra.
Vsaka skupina je pripravila tri jedi, prigrizek dobrodošlice, tradicionalno in sodobna jed. Delo mladih je spremljala tudi strokovna komisija, ki je njihovo delo na koncu tudi ocenila. Za današnje najboljše kulinarične umetnike je izbrala Skupino Klobasce iz OŠ Simona Gregorčiča Kobarid in skupino Briške c'bele iz Brd. Obe skupini se bosta udeležili državnega tekmovanja, ki bo potekalo 20. aprila v Ljubljani.
Kot gostje se bodo zmagovalnima ekipama na državnem tekmovanju v Ljubljani pridružili tudi učenci skupine Suho sadjevci iz Špetra, ki so s svojim kuharskim znanjem navdušili komisijo.
Vsaka skupina je pripravila tri jedi, prigrizek dobrodošlice, tradicionalno in sodobna jed. Delo mladih je spremljala tudi strokovna komisija, ki je njihovo delo na koncu tudi ocenila. Za današnje najboljše kulinarične umetnike je izbrala Skupino Klobasce iz OŠ Simona Gregorčiča Kobarid in skupino Briške c'bele iz Brd. Obe skupini se bosta udeležili državnega tekmovanja, ki bo potekalo 20. aprila v Ljubljani.
Kot gostje se bodo zmagovalnima ekipama na državnem tekmovanju v Ljubljani pridružili tudi učenci skupine Suho sadjevci iz Špetra, ki so s svojim kuharskim znanjem navdušili komisijo.
Osnovnošolske kuharje je obiskal in z njimi poklepetal tudi kobariški župan Robert Kavčič, ki ni skrival navdušenja nad izvirnostjo in pridnostjo mladih rok.
Več o današnjem poteku tekmovanja si oglejte v fotogaleriji.




