Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Reševanje stanovanjske problematike na območju občine Kobarid

Na pobudo in povabilo kobariškega župana Marka Matajurca je v torek, 19. aprila v kobariškem kulturnem domu potekala predstavitev reševanja stanovanjske problematike na območju občine Kobarid. Veliko število prisotnih je potrdilo, da je odločitev občine z županom na čelu, da se na območju občine zagotovi zemljišča za gradnjo stanovanjskih hiš, pravilna.

Župan je v uvodnem delu povedal,  da je občina aktivno pristopila k iskanju rešitve stanovanjske problematike takoj, ko je bil na podlagi ankete izkazan velik interes mladih za nakup primernih gradbenih zemljišč. Občina je primeren prostor za ureditev zemljišč za novo naselje našla tik pod vasjo Svino.

V prvem delu predstavitve reševanja stanovanjske problematike na Kobariškem je arhitektka Jasmina Lapanja Šavli predstavila  idejni osnutek parcelacij na območju pod vasjo Svino, kjer je na 3,8 hektarja velikem območju predvidenih skupno 39 parcel različnih velikosti  (od 500 do 1000 m2). Župan je ob tem povedal, da si prizadeva, da občina mladim omogoči ugoden nakup komunalno opremljenih parcel, ki bi bile na voljo že konec prihodnjega leta. 
Slike obstoječega stanja in idejna zasnova, ki so bile predstavljene na javni predstavitvi si lahko ogledate v priponki prispevka. 

Drugi del predstavitve je bil namenjen predstavitvi projekta Hiša za mlade družine inštituta Back to the Village. Gre za manjše, cenovno dostopne hiše za mlade družine s 75 kvadratnimi metri bivalne površine za ceno 50 tisoč evrov.


Slike obstoječega stanja

Svino parcela

Oglejte si tudi