Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Srečanje starejših občank in občanov občine Kobarid

V četrtek, 20. novembra 2014, je v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu potekalo tradicionalno srečanje starejših občank in občanov občine Kobarid.
Rdeči križ Slovenije Območno združenje Tolmin in Občina Kobarid sta tudi letos organizirali tradicionalno srečanje starejših občank in občanov s kulturnim programom in druženjem.

 

Zbrane je pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič. Predstavil je prizadevanja občine na področju življenja, pomoči, sodelovanja starejših občank in občanov, se jim zahvalil za udeležbo in zaželel veliko zdravja in mirne prihajajoče praznike. Najstarejši, 92. letni udeleženki in 88. letnemu udeležencu letošnjega srečanja, pa je ob tej priložnosti izkazal posebno pozornost in jima podaril cvet.

 

Zbrane sta v nadaljevanju pozdravila tudi ravnateljica OŠ Kobarid Melita Jakelj in predsednik Rdečega križa Slovenije OZ Tolmin Branko Loncner.

 

Kulturni program so sooblikovali učenci OŠ Simona Gregorčiča Kobarid pod mentorstvom učiteljice Božice Špolad Žuber in dolgoletni prostovoljec Vojko Hobič, ki je ob koncu srečanja iz rok predsednika Loncnerja prejel tudi Zlati znak Rdečega križa Slovenije za dolgoletno prostovoljno delo. Zlati znak so v mesecu oktobru, v sklopu prireditve Rdečega križa Slovenije OZ Tolmin, v Tolminu prejeli tudi drugi prostovoljci kobariške občine.

Vsi udeleženci letošnjega srečanja so prejeli odsevni trak Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid, s katerim smo starejše spomnili na pomen večje vidnosti in previdnosti na cesti. 

 

Srečanje se je zaključilo z druženjem in pesmijo ter željo, da se prihodnje leto spet srečamo.

 

 

 

 

Oglejte si tudi