Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Povabilo na tabor "NA NOGE" 2015

Zavod Feniks iz Kobarida v času od 13. do 20. julija 2015 organizira v OSPU, med kraškim robom in morjem, 7-dnevno taborjenje za osnovnošolce, mladino, še posebej bomo veseli tudi odraslih. Rok prijav je 2. 6. oziroma do zasedbe prostih mest.

Program taborjenja bo pester in upamo, tudi na nova doživetja in preizkušnje v naravi. Tudi letos je glavni namen tabora pohodništvo po najstarejši slovenski planinski poti, ki poteka od Maribora, nato preči Savinjske Alpe in Karavanke, Julijce in zavije južno na primorske vršace in konča v Ankaranu. Prehodili smo že nekaj odsekov tako, da se letos podajamo v slovensko primorje.

V tempu, ki bo prilagojen vsem se bomo povzpeli na vrhove gričev in hribov kot so: Socerb, Slavnik, Tinjan-Ankaran in Vremščico, si ogledali Škocjanske jame, morda obiskali muzej ali akvarij na obali, ipd.

 

Poleg pohodništva bomo spoznavali tudi gorniške in gozdovniške veščine z bivakiranjem pod zvezdami. Osapska stena z Mišjo pečjo je znano evropsko športno plezalno središče, zato se bomo tudi mi preizkusili v njeni, seveda tehnično manj zahtevni smeri. S kresilom in lokom bomo zakurili taborni ogenj in se ob njem greli v poletnih nočeh, spekli krompir na žerjavici in hrenovke na palici, se družili in prepevali. Bližina morja nam seveda obeta kopanje v morju in igro v vodi.  

 

Na taborjenju se bomo, kot že leto poprej, sami oskrbeli in skuhali obroke in se tako z načinom življenja v naravi in spanjem v šotorih, vračamo k preprostosti bivanja v naravi, s čim manjšim ekološkim odtisom. Poleg tega imajo tako pripravljeni tabori vzgojne in izobraževalne, socialne, psihološke in druge elemente, pa tudi vrsto dejavnikov, ki vplivajo na duhovno rast in motivacijo otrok, mladine in tudi odraslih.

 

Vabimo vse ljudi, ki jih veseli pohajkovanje, dejavnosti in bivanje v naravi na medvrstniško in medgeneracijsko druženje, male in velike poletne dogodivščine.

 

Na spletni strani Zavoda Feniks, nevladne in neprofitne organizacije, bo v teh dneh objavljen celotni razpis s prijavnico: http://www.feniks-narava.si ali pišite za več informacij na e-pošto: feniks.slo@gmail.com.

 

POJDITE Z NAMI!

 

Vilma Purkart

 

Oglejte si tudi