Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Žalostna vest: v 67. letu starosti se je poslovil Marijan Stres, častni občan Občine Kobarid

Marijan Stres je bil član Občinskega sveta Občine Kobarid v letih 1995 – 2014 in leta 2014 prevzel vlogo predsednika Krajevne skupnosti Kobarid. Vsa leta je bil aktivni član številnih odborov in komisij ter s svojim predanim delom veliko doprinesel k razvoju občine.

Za dolgoletno požrtvovalno delo na področju gasilstva, še posebej za neutrudno delo z mladimi gasilci, je leta 1999 prejel plaketo Občine Kobarid, ki jo je leta 2015 dopolnil z najvišjim občinskim priznanjem, nazivom častni občan Občine Kobarid.

Svoje življenje je podredil gasilstvu. Pri rosnih 20-ih letih se je vključil v Prostovoljno gasilsko društvo Kobarid, kjer je začel svojo gasilsko pot. Z ustanovitvijo Občine Kobarid leta 1994 se je ponovno vzpostavila samostojna  Gasilska zveza Občine Kobarid in Civilna zaščita Občine Kobarid, znotraj katere se je Stres zaposlil kot strokovni delavec na področju požarne varnosti in civilne zaščite ter obrambe. Svoje poslanstvo prostovoljnega gasilca je nadaljeval in bil ljudem na razpolago 24 ur na dan.

V letih 1988 – 2013 je bil poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid,  1996 – 2013 poveljnik Gasilske zveze Kobarid, 2006 – 2015 poveljnik Civilne zaščite Občine Kobarid, 2007 – 2013 poveljnik Gasilske severno primorske regije in od leta 2013 dalje predsednik Gasilske severno primorske regije. Bil je prejemnik številnih nagrad in priznanj s področja gasilstva in civilne zaščite; leta 2009 je prejel najvišje gasilsko priznanje Matevža Haceta.

Bil je zaveden Kobaridc. Njegova prizadevanja k ohranjanju Kobarida, kobariškega in nasploh vsega, kar je povezanega s Kobaridom, so bila vedno glasno izpostavljena. Bil je kritičen do naše skromnosti zavedanja, kaj imamo in kje živimo.

Marijan Stres je bil izjemen človek, ki je svoje osebno življenje in poslanstvo podredil potrebam širše družbene skupnosti. Rad je imel Kobarid; rad je imel gasilstvo; rad je pomagal.

Hvaležni smo mu za vse, kar je naredil dobrega za naše ljudi in naše okolje. Vedno se ga bomo spominjali in cenili njegovo izjemno delo na področju gasilstva, zaščite in reševanja ter delo na področju širših družbeno koristnih dejavnosti v občini.

Marijan, ohranili te bomo v lepem spominu.

 

Počivaj v miru! 

Oglejte si tudi